Presa din Iran, despre atacatorul lui Salman Rushdie: „Să sărutăm mâinile celui care a sfâşiat gâtul duşmanului lui Dumnezeu”

Presa din Iran, despre atacatorul lui Salman Rushdie: „Să sărutăm mâinile celui care a sfâşiat gâtul duşmanului lui Dumnezeu”

„O mie de felicitări persoanei curajoase care l-a atacat pe apostatul Salman Rushdie la New York”, se arată în ziarul Kayhan, al cărui redactor-şef este numit de liderul suprem al Iranului Ali Khamenei, ziarul adăugând: „Mâinile celui care a sfâşiat gâtul duşmanului lui Dumnezeu trebuie sărutate”, conform Reuters .

În aceeaşi ordine de idei, cotidianul Khorasan a titrat „Satana în drum spre iad”, iar ziarul de stat Iran a scris că „gâtul diavolului a fost tăiat de un brici”.

Site-ul de ştiri Asr Iran a publicat un citat atribuit lui Khamenei, potrivit căruia „săgeata” trasă de ayatollahul Khomeini „va lovi într-o zi ţinta”.

În anul 1989, după ce Rushdie a publicat volumul „Versetele satanice”, ayatollahul Ruhollah Khomeini a emis un decret religios prin care le-a solicitat musulmanilor din întreaga lume să-l ucidă pe autor.

O organizaţie religioasă iraniană a oferit, pe capul scriitorului, o recompensă de 3 milioane de dolari.

Poliţia din New York l-a identificat pe suspect ca fiind Hadi Matar, un bărbat în vârstă de 24 de ani din Fairview, New Jersey, care achiziţionase un bilet de intrare la evenimentul de la Chautauqua Institution. Încă nu a fost stabilit motivul pentru care a avut loc această întâmplare.

Rushdie a fost transportat la spital după incident. Fiind conectat la un ventilator , nu a putut să vorbească, vineri seară.

Sursa: adevarul.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Mare lovitură pentru Kremlin. Kârgâzstan și Kazahstan adoptă alfabetul latin, renunță la cel chirilic: „Russkiy Mir se destramă”

2 Lovitură sub centură pentru Putin de la aliatul său, Lukașenko

3 SUA răspund Rusiei cu USS Gerald R. Ford - cel mai modern și scump portavion construit vreodată. Nava, pregătită de prima misiune

4 Moarte stupidă pentru un fotomodel, în camera de hotel. Tânăra a confundat ușa de la toaletă

5 „Regrupare tactică” la Lîman. Forțele de ocupație fug mâncând pământul. Kievul spune că toate căile de acces sunt ”sub controlul focului” ucrainean