Presa din Iran, despre atacatorul lui Salman Rushdie: „Să sărutăm mâinile celui care a sfâşiat gâtul duşmanului lui Dumnezeu”

Presa din Iran, despre atacatorul lui Salman Rushdie: „Să sărutăm mâinile celui care a sfâşiat gâtul duşmanului lui Dumnezeu”

„O mie de felicitări persoanei curajoase care l-a atacat pe apostatul Salman Rushdie la New York”, se arată în ziarul Kayhan, al cărui redactor-şef este numit de liderul suprem al Iranului Ali Khamenei, ziarul adăugând: „Mâinile celui care a sfâşiat gâtul duşmanului lui Dumnezeu trebuie sărutate”, conform Reuters .

În aceeaşi ordine de idei, cotidianul Khorasan a titrat „Satana în drum spre iad”, iar ziarul de stat Iran a scris că „gâtul diavolului a fost tăiat de un brici”.

Site-ul de ştiri Asr Iran a publicat un citat atribuit lui Khamenei, potrivit căruia „săgeata” trasă de ayatollahul Khomeini „va lovi într-o zi ţinta”.

În anul 1989, după ce Rushdie a publicat volumul „Versetele satanice”, ayatollahul Ruhollah Khomeini a emis un decret religios prin care le-a solicitat musulmanilor din întreaga lume să-l ucidă pe autor.

O organizaţie religioasă iraniană a oferit, pe capul scriitorului, o recompensă de 3 milioane de dolari.

Poliţia din New York l-a identificat pe suspect ca fiind Hadi Matar, un bărbat în vârstă de 24 de ani din Fairview, New Jersey, care achiziţionase un bilet de intrare la evenimentul de la Chautauqua Institution. Încă nu a fost stabilit motivul pentru care a avut loc această întâmplare.

Rushdie a fost transportat la spital după incident. Fiind conectat la un ventilator , nu a putut să vorbească, vineri seară.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Va fi asfaltat cel mai vechi drum din țară, o variantă mai scurtă cu 30 de km la Valea Oltului!

2 Florin Călinescu, dividende de peste un milion de lei...

3 Primul general român format la Harvard răspunde unei întrebări presante. Ce șanse mai are Ucraina să învingă Rusia

4 Foarte interesante amănunte...

5 Citiți și judecați voi...