Presa oficială din China atacă administraţia SUA în legătură cu protestele

Presa oficială din China atacă administraţia SUA în legătură cu protestele

Manifestaţiile antirasiste din SUA sunt un prilej de critică din partea maşinăriei de propagandă a Chinei, care susţine că Washingtonul dă dovadă de ipocrizie pentru că sprijină protestele din Hong Kong, dar ameninţă să le reprime pe cele interne, relatează DPA.

Ameninţările preşedintelui Donald Trump de a desfăşura armata pentru a potoli protestele declanşate de moartea lui George Floyd reprezintă "cel mai extrem răspuns la tulburări dintre toate guvernele din lume", a scris miercuri tabloidul Global Times controlat de statul chinez.

Comentariul vine cu o zi înainte de marcarea a 31 de ani de la reprimarea violentă de către China a protestatarilor prodemocraţie din Piaţa Tiananmen, remarcă dpa.

În ultima săptămână, oficiali şi media de stat din China s-au întrecut în comparaţii între tulburările din SUA şi demonstraţiile masive de anul trecut din Hong Kong.

"De ce au SUA atât de multe probleme cu modul reţinut şi civilizat de aplicare a legii de către poliţia din Hong Kong, dar nu au nicio problemă cu ameninţările de a trage asupra protestarilor interni şi de a mobiliza Garda Naţională împotriva lor?", s-a întrebat luni purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe chinez, Zhao Lijian. "Acest dublu standard în comportament este atât de tipic pentru SUA", a adăugat el.

Săptămâna trecută, Trump a ameninţat să anuleze statutul comercial special al Hong Kong-ului cu SUA din cauza unei legi privind securitatea naţională susţinută de Beijing. În noiembrie, el a promulgat un proiect de lege de sprijinire a protestatarilor din Hong Kong. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Unde-s şobolanii în timp ce cei săraci luptă şi mor pentru Ucraina? Au fugit în ţări străine cu tot cu bogăţiile furate în Ucraina?”

2 ULTIMA ORĂ CCR aruncă în aer Justiția din România? Udrea, printre beneficiari!

3 Previziunile lui George Friedman pentru următorii 10 ani: Se ridică Polonia și Turcia

4 VIDEO Priviți, aceasta este o dronă Orlan-10 a armatei Rusiei furată de un căpitan rus și trimisă acasă „la pachet”!

5 Ioan T. Morar / „Dacă arătarea asta i se pare frumoasă vreunui bărbat...”