Președinta Republicii Moldova, adresare către popor. Convoacă Adunarea Națională privind vociferarea alegerii căii europene

Președinta Republicii Moldova, adresare către popor. Convoacă Adunarea Națională privind vociferarea alegerii căii europene

Președinta anunță convocarea în mai a Adunării Naționale ,,Moldova Europeană” la Chișinău, precizând că în acest mod cetățenii vor vocifera calea europeană pe care au ales-o pentru țara lor. Între timp, afirmă Sandu, grupări finanțate de bani încearcă să pună piedici procesului.

Maia Sandu anunță convocarea Adunării Naționale ,,Moldova Europeană”. FOTO: Facebook.com

Adunarea Națională ,,Moldova Europeană” va fi organizată în data de 21 mai în Piața Marii Adunări Naționale (PMAN) de la Chișinău, iar președinta a îndemnat cetățenii să participe la eveniment, sprijinind în acest mod integrarea europeană a țării pentru că acum nu este momentul oportun pentru dezbinare, ci numai pentru unire.

,,Vă îndemn să ne manifestăm ca popor decizia clară de a fi parte a familiei europene, bazată pe respect, stabilitate și colaborare economică. Eu vă îndemn să arătăm că unicul stăpân al acestui pământ este poporul Republicii Moldova, eu vă îndemn să le explicăm celor care mai au dubii că deciziile privind viitorul Republicii Moldova se iau în Republica Moldova. A venit timpul ca moldovenii să arate că sunt un popor hotărât, un popor stăpân în casa lui. Vă anunț că am lansat inițiativa de a convoca la Chișinău o adunare a cetățenilor în care să spunem lumii că suntem europeni și că aceasta este calea aleasă de noi. Să dăm răspuns celor care întreabă ce vor moldovenii. Un răspuns răspicat, clar, să se audă vocea noastră, a celor mulți, a poporului nostru”, a declarat Maia Sandu.

,,Moldova se află într-un moment de răspântie”

Lidera de la Chișinău a venit cu adresarea către întreaga societate în incinta instituției prezidențiale, menționând că țara sa resimte din plin consecințele războiului Rusiei contra Ucrainei.

,,Moldova se află, în prezent, într-un moment de răspântie. Ce se va întâmpla cu țara noastră și cu viitorul nostru depinde acum de puterea poporului nostru, de a spune lumii clar ce vrem. Este decisiv să ne ținem împreună pe aceeași cale, să spunem fără ocolișuri: Moldova va izbuti, Moldova ca alte țări europene plătește un preț enorm războiul fără sens declanșat de Rusia în Ucraina. Șantajul Kremlinului a dus la creșterea prețurilor la energie pentru toți. Din această cauză au crescut prețurile la toate produsele și serviciile. Viața fiecărui om a devenit mai complicată, mai scumpă și mai neliniștită după 24 februarie 2022”, a mai spus aceasta.

De asemenea, președinta susține că Republica Moldova se confruntă cu acțiuni de destabilizare în spatele cărora stau grupări de hoți finanțate din bani ilegali, afirmând că acestea mai încearcă să blocheze calea europeană a țării, reforma justiției, dar și organizează așa-numitele proteste.

,,S-ar părea dintr-o parte că aceste grupări care vor să ne fure libertatea, care vor să ne distrugă pacea și buna înțelegere, țipă mai tare decât se aude vocea poporului. Sute de mii de oameni se uită cum o mână de corupți plănuiesc să fure viitorul copiilor noștri. Europa este cu ochii pe noi, întreaga lume este cu ochii pe noi. Cei care visau să destabilizeze situația în Moldova au eșuat. Poporul nostru este înțelept și nu a încălcat în capcana întinsă de cel viclean. În același timp, banii murdari care finanțează acțiunile de destabilizare continuă să curgă. Sunt persoane fără minte în Moldova, se uită la ce se întâmplă în Ucraina și se bucură de crimele de acolo, care văd ororile din Bucea, Mariupol și spun că ai lor sunt aproape. Acești oameni care și-au vândut țara sunt gata să vadă acum satele și orașele făcute una cu pământul numai ca ei să poată să revină la putere, sun gata să vadă casa părintească lovită de bombe numai ca ei să fure miliarde” a mai afirmat lidera de la Chișinău.

Totuși, Maia Sandu menționează că țara sa are în aceste momente dificile sprijin, inclusiv al partenerilor externi.

Republica Moldova, care a primit în vara anului trecut statutul de țară candidată la Uniunea Europeană, a ajuns în ultima perioadă în atenția marilor actori internaționali, mai ales, prin informațiile legate de o posibilă destabilizare a Chișinăului pusă la cale de Kremlin.

,

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...