Președintele american, Donald Trump, și cel mexican, Enrique Pena Nieto, au discutat la telefon

Președintele american, Donald Trump, și cel mexican, Enrique Pena Nieto, au discutat la telefon

Președintele american, Donald Trump, și omologul său mexican, Enrique Pena Nieto, au discutat vineri la telefon, relatează Reuters și AFP, care citează un oficial de la Casa Albă și, respectiv, o sursă apropiată guvernului mexican.

Oficialul citat de Reuters a precizat că cei doi lideri au discutat timp de circa o oră.
Liderul de la Casa Albă a semnat săptămâna aceasta ordinul pentru începerea construcției unui zid la frontiera cu Mexicul , motivând că acesta va opri imigrația ilegală și traficanții de droguri, amintește și agenția EFE.

Trump a insistat de asemenea că Mexicul va plăti construcția zidului, iar dacă această țară nu va plăti direct o va face indirect prin taxele vamale percepute de SUA și prin taxarea transferurilor de bani efectuate de imigranții mexicani din SUA către țara lor.

El i-a cerut de asemenea președintelui mexican, Enrique Peńa Nieto, să-și anuleze vizita oficială deja programată în SUA dacă refuză să plătească pentru construcția zidului, vizită care în final a fost anulată.

AGERPRES/ (AS — autor: Vicențiu Purcărea, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria