Președintele anunță căderea Guvernului Dăncilă și o nouă echipă guvernamentală, responsabilă, de săptămâna viitoare

Președintele anunță căderea Guvernului Dăncilă și o nouă echipă guvernamentală, responsabilă, de săptămâna viitoare

Președintele Klaus Iohannis și-a declarat speranța, miercuri, ca „după săptămâna viitoare” să fie instalat un nou guvern și a precizat că este adeptul unei guvernări responsabile.

Prezent la la evenimentul „GoTech World”, Klaus Iohannis a spus că cea mai puternică forță este aceea a ideilor transformate în realitate, iar azi mai mult ca oricând e nevoie ca liderii comunităților afacerilor globale să fie un punct de sprijin, iar sectorul IT trebuie să devină un vârf de lance de dezvoltare a societății.

„Faptul că suntem azi aici arată hotărârea noastră de a lucra împreună pentru a schimba lucrurile în bine”, a adăugat președintele, precizând că sectorul digital este marea revelație a economiei românești. El a menționat că, în ultimul deceniu, industria IT a ajuns la 6% din PIB în timp record.

„Pentru următorii ani consider că sprijinirea dezvoltării sectorului digital ar trebui să se afle cu titlu de prioritate zero pe agenda oricărui guvern, care sper că va veni după săptămâna viitoare”, a afirmat președintele Iohannis.

Klaus Iohannis a subliniat că „predictibilitatea este cuvântul de ordine al oricărei guvernări responsabile” și a menționat că PSD nu a fost o astfel de guvernare.

El a criticat „incapacitatea PSD de a înțelege că administrația trebuie să sprijine mediul de afaceri, nu să-i distrugă speranța” și a ținut să precizeze că el este „adeptul guvernării responsabile”.

Moţiunea de cenzură intitulată „Ca să reconstruim România, Guvernul Dăncilă trebuie demis de urgenţă!” a fost depusă marţi în Parlament și are 237 de semnături, în condițiile în care e nevoie de 233 de voturi pentru ca guvernul să fie demis. Printre semnatari se numără și patru membri PSD.


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro