Președintele anunță căderea Guvernului Dăncilă și o nouă echipă guvernamentală, responsabilă, de săptămâna viitoare

Președintele Klaus Iohannis și-a declarat speranța, miercuri, ca „după săptămâna viitoare” să fie instalat un nou guvern și a precizat că este adeptul unei guvernări responsabile.

Prezent la la evenimentul „GoTech World”, Klaus Iohannis a spus că cea mai puternică forță este aceea a ideilor transformate în realitate, iar azi mai mult ca oricând e nevoie ca liderii comunităților afacerilor globale să fie un punct de sprijin, iar sectorul IT trebuie să devină un vârf de lance de dezvoltare a societății.

„Faptul că suntem azi aici arată hotărârea noastră de a lucra împreună pentru a schimba lucrurile în bine”, a adăugat președintele, precizând că sectorul digital este marea revelație a economiei românești. El a menționat că, în ultimul deceniu, industria IT a ajuns la 6% din PIB în timp record.

„Pentru următorii ani consider că sprijinirea dezvoltării sectorului digital ar trebui să se afle cu titlu de prioritate zero pe agenda oricărui guvern, care sper că va veni după săptămâna viitoare”, a afirmat președintele Iohannis.

Klaus Iohannis a subliniat că „predictibilitatea este cuvântul de ordine al oricărei guvernări responsabile” și a menționat că PSD nu a fost o astfel de guvernare.

El a criticat „incapacitatea PSD de a înțelege că administrația trebuie să sprijine mediul de afaceri, nu să-i distrugă speranța” și a ținut să precizeze că el este „adeptul guvernării responsabile”.

Moţiunea de cenzură intitulată „Ca să reconstruim România, Guvernul Dăncilă trebuie demis de urgenţă!” a fost depusă marţi în Parlament și are 237 de semnături, în condițiile în care e nevoie de 233 de voturi pentru ca guvernul să fie demis. Printre semnatari se numără și patru membri PSD.


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ / Expert biolog de la Rutgers University subliniază că virusul ar putea să se fi scurs de la Institut…

2 VIDEO Priviți! Aceste specimene tocmai au intrat în țară! Ascultați ce spun!

3 VIDEO Primarul PSD al comunei tulcene Crişan a fost arestat preventiv după ce a fost prins în flagrant luând m…

4 Profesorul Sarafoleanu / Marii noștri epidemiologi nu sunt puși unde trebuie. Aș vrea să-i văd în jurul președi…

5 Analiză Bloomberg / Când şi cum se va termina pandemia?

recomandări

Te ia DNA: Celina Rusu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Noi dovezi că pisicile conduc de fapt lumea