Președintele CCE-R: România a fost recomandată investitorilor de toate agențiile de rating, având o economie cu perspective stabile

România a fost recomandată investitorilor, în 2016, de toate agențiile de rating ca având o economie cu perspective stabile, a susținut președintele Camerei de Comerț Elveția-România (CCE-R), Irina Bolomey, la un eveniment dedicat relațiilor comerciale dintre România și Elveția, organizat recent în Capitală.

"România a fost recomandată investitorilor ca având un rating al economiei cu perspective stabile. Este un pas înainte pentru România, acest lucru datorându-se mai multor factori, printre care și creșterea PIB-ului într-unul dintre cele mai înalte ritmuri din Europa, estimările FMI fiind la fel de bune și pentru 2016, respectiv de 4,2%, și de 3,8% în 2017. Din anul 2012 și până în 2016, România este una dintre puținele țări europene care a respectat cererea acordului de la Maastricht, de a-și menține deficitul bugetar sub 3% din valoarea PIB', a susținut Bolomey.

Potrivit unui comunicat de presă al Camerei de Comerț Elveția-România, remis miercuri AGERPRES, Irina Bolomey a subliniat, totodată, faptul că, deși statul elvețian nu face parte din Uniunea Europeană, acesta a alocat sume importante de bani noilor membri printr-un 'fond special acordat extinderii Uniunii Europene'.

'Astfel, proiecte variate au putut fi dezvoltate în țări din Europa Centrală și de Est, inclusiv în România, unde aceste fonduri au fost alocate din 2014 prin intermediul Programului de Cooperare Elvețiano-Român. Un aspect care nu poate fi ignorat pentru viitorul apropiat este și impactul factorilor externi: prețul petrolului, globalizarea economiei, evoluția zonei euro și evoluția relațiilor comerciale între Uniunea Europeană și Statele Unite asupra economiilor naționale ale României și Elveției', a menționat Irina Bolomey.

Camera de Comerț Elveția — România (CCE-R) este o organizație non-profit înființată în decembrie 2000, care are ca principal obiectiv stimularea și facilitarea relațiilor economice dintre Elveția și România.

CCE-R este partenerul în România al Camerei de Comerț Elveția-Europa Centrală (SEC), membră a SwissCham (Association of Swiss Foreign Trade Chambers) și parteneră a Switzerland Global EntrepriseNetwork (S-GE), toate aflate în Zurich, Elveția. Forul reunește, în prezent, circa 70 de membri, printre care se află cei mai importanți investitori elvețieni în România (Holcim, Ameropa, Nestlé, Franke, Ringier, Sika, Rieker).

Aderarea la CCE-R este deschisă oricărei persoane juridice interesate de relațiile economice dintre Elveția și România și care împărtășește aceleași interese și obiective cu CCE-R. Activitatea instituției este sprijinită de Ambasada Elveției la București.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Festival de pesedism în PNL! După ce și-a pus verișoara la Antibiotice SA, ministrul Tătaru face presiuni să-ș…

2 VIDEO Rareș Bogdan, atac la piloșii vârâți de PNL în diverse sinecuri: M-am săturat să răspund pentru imbecili…

3 Nouriel Roubini / Urmează un deceniu de criză economică. Recesiunea va fi fără precedent

4 Ți se face scârbă! / Consilierul lui Orban, acuzat că distruge o instituție cu proiecte de sute de milioane de d…

5 PSD / ALDE, groparii României / Oficiul pentru Achiziții Centralizate, creat de Dăncilă, a luat doar hârtie înaint…

recomandări

Te ia DNA: Celina Rusu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Noi dovezi că pisicile conduc de fapt lumea