Președintele ceh Milos Zeman vrea deportarea migranților economici și a suspecților de terorism

Președintele ceh Milos Zeman vrea deportarea migranților economici și a suspecților de terorism

Președintele ceh Milos Zeman, cunoscut pentru declarațiile sale anti-migranți, a estimat vineri că singura soluție la această criză, în condițiile "eșecului complet" al Uniunii Europene, este deportarea migranților economici și a suspecților de legături cu terorismul, relatează AFP.

"Uniunea Europeană a eșuat total în rezolvarea crizei migratorii", a declarat Zeman, cu prilejul unei adunări social-democrate desfășurate în capitala slovacă Bratislava.

În viziunea sa, "singura soluție" la această criză este "deportarea migranților economici și a celor care propovăduiesc violența religioasă, ura religioasă, pe scurt a celor care alimentează terorismul".

Cehia va primi toți migranții doritori să se integreze, a continuat președintele Zeman, estimând însă că "migranții musulmani sunt imposibil de integrat și de asimilat în cultura europeană".

"Corectitudinea politică este sinonimă cu minciuna", a adăugat șeful statului ceh în intervenția sa.

Liderul ceh de stânga nu se află la prima sa declarație împotriva afluxului de migranți și refugiați în Europa, anul trecut participând chiar la o adunare organizată de mișcarea xenofobă "Blocul contra islamului".

Tot în 2015, Milos Zeman a descris valul de migranți drept o "invazie organizată" și a apreciat că tinerii irakieni și sirieni ar trebui să lupte în țările lor împotriva Statului Islamic, în loc de a fugi în străinătate.

În Cehia, țară cu 10,5 milioane de locuitori, sondajele arată că majoritatea populației este de părere că nu ar trebui acceptați migranți veniți din zone de conflict.

În ceea ce-i privește pe aceștia, puțini sunt cei care doresc să rămână pe teritoriul Cehiei. Pentru marea lor majoritate, Cehia este doar o țară de tranzit spre Germania sau alte state nordice bogate.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Vipera ţine cu dinţii de Reghecampf

2 Așa o fi?

3 Alcov bucureștean cu o bombă sexuală / Un milionar căsătorit a combinat-o pe fiica partenerului de afaceri

4 O femeie l-a surprins pe soț în timp ce „servea un oral” de la o minoră / Ce a urmat s-a transformat în coșmar

5 VIDEO De văzut!