Președintele ceh Milos Zeman vrea deportarea migranților economici și a suspecților de terorism

Președintele ceh Milos Zeman, cunoscut pentru declarațiile sale anti-migranți, a estimat vineri că singura soluție la această criză, în condițiile "eșecului complet" al Uniunii Europene, este deportarea migranților economici și a suspecților de legături cu terorismul, relatează AFP.

"Uniunea Europeană a eșuat total în rezolvarea crizei migratorii", a declarat Zeman, cu prilejul unei adunări social-democrate desfășurate în capitala slovacă Bratislava.

În viziunea sa, "singura soluție" la această criză este "deportarea migranților economici și a celor care propovăduiesc violența religioasă, ura religioasă, pe scurt a celor care alimentează terorismul".

Cehia va primi toți migranții doritori să se integreze, a continuat președintele Zeman, estimând însă că "migranții musulmani sunt imposibil de integrat și de asimilat în cultura europeană".

"Corectitudinea politică este sinonimă cu minciuna", a adăugat șeful statului ceh în intervenția sa.

Liderul ceh de stânga nu se află la prima sa declarație împotriva afluxului de migranți și refugiați în Europa, anul trecut participând chiar la o adunare organizată de mișcarea xenofobă "Blocul contra islamului".

Tot în 2015, Milos Zeman a descris valul de migranți drept o "invazie organizată" și a apreciat că tinerii irakieni și sirieni ar trebui să lupte în țările lor împotriva Statului Islamic, în loc de a fugi în străinătate.

În Cehia, țară cu 10,5 milioane de locuitori, sondajele arată că majoritatea populației este de părere că nu ar trebui acceptați migranți veniți din zone de conflict.

În ceea ce-i privește pe aceștia, puțini sunt cei care doresc să rămână pe teritoriul Cehiei. Pentru marea lor majoritate, Cehia este doar o țară de tranzit spre Germania sau alte state nordice bogate.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ / Orban le cere miniștrilor Muncii, Internelor și Apărării să analizeze elaborarea unui proiect privi…

2 Informație / Tăriceanu îl șantajează pe Orban cerând 20 de locuri eligibile pe listele de la parlamentare, altfe…

3 Info / Încă o lovitură mortală pentru PSD: Ana Birchall se înscrie în PNL! Să vezi dezvăluiri!

4 VIDEO Cum arată spitalul cu 1.000 de paturi din Wuhan la patru zile după începerea lucrărilor

5 Mafia din Justiție lovește din nou? O judecătoare s-a pensionat, procesul Microsoft 2 se reia de la zero!

recomandări

Te ia DNA: Mircea Man

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Trucurile astea cu cărți sfidează gravitația