Preşedintele chinez Xi Jinping a promulgat legea securităţii naţionale în Hong Kong

Preşedintele chinez Xi Jinping a promulgat legea securităţii naţionale în Hong Kong

Preşedintele chinez Xi Jinping a promulgat marţi controversata lege a securităţii naţionale în Hong Kong, la câteva ore după adoptarea ei de către parlamentul de la Beijing, transmite AFP, citând o ştire a agenţiei Xinhua.

Textul a fost inclus în 'Legea fundamentală' care serveşte din 1997 drept mini-Constituţie în Hong Kong, a indicat Xinhua.

El a fost înaintat duminică Comitetului permanent al parlamentului chinez, o instanţă controlată de Partidul Comunist, fiind astfel ocolit Consiliul legislativ din Hong Kong.

Elaborat în numai două săptămâni, conţinut precis al legii, despre care criticii afirmă că urmăreşte să reducă la tăcere opoziţia, încă nu le era cunoscut celor aproape 7,5 milioane de locuitori din Hong Kong.

Xinhua a prezentat totuşi în iunie liniile directoare ale legii, care ar viza să reprime 'separatismul', 'terorismul', 'subversiunea' şi 'complicitatea cu forţe externe şi străine'. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

4 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…