Președintele Comisiei pentru energie din PE, Cristian Bușoi: Misiunea Comunității Energiei este de a extinde principiile pieței interne a UE în Europa de Sud-Est și în regiunea Mării Negre

Președintele Comisiei pentru energie din PE, Cristian Bușoi: Misiunea Comunității Energiei este de a extinde principiile pieței interne a UE în Europa de Sud-Est și în regiunea Mării Negre

Președintele Comisiei pentru industrie, cercetare și energie din Parlamentul European, Cristian Bușoi, a vorbit miercuri în plenului parlamentar al Comunității Energiei – Energy Community Parliamentary Plenum Meeting – , o organizație internațională care reunește Uniunea Europeană și țările vecine pentru a crea o piață paneuropeană integrată a energiei.

“Misiunea Comunității este extinderea regulilor și principiilor pieței interne a energiei din UE către țările din Europa de Sud-Est și regiunea Mării Negre pe baza unui cadru legal obligatoriu. Plenul de anul acesta a fost dedicat Acordului Verde European și dezvoltării Planurilor Naționale pentru Energie și Climă. Am amintit de progresele înregistrate de UE în aceste domenii și am subliniat care sunt ambițiile UE pentru anii următori”, a scris Bușoi, pe pagina sa de Facebook.

“În prezent, Comisia lucrează la revizuirea tuturor actelor legislative și instrumentelor politice, care privesc energia și clima, relevante pentru decarbonizarea economiilor statelor membre, cum ar fi: Directiva privind eficiența energetică, Directiva privind energia regenerabilă, Directiva privind performanța energetică a clădirilor, Comerțul cu emisii al UE. Totodată, UE are în vedere propunerea unui mecanism pentru reducerea emisiilor de metan în sectorul energetic”, a continuat europarlamentarul român.

 

 

Sursa: caleaeuropeana.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria