Preşedintele Consiliului IMM-urilor avertizează că măsurile de sprijin ar trebui implementate cât mai repede

Preşedintele Consiliului IMM-urilor avertizează că măsurile de sprijin ar trebui implementate cât mai repede

Preşedintele Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR), Florin Jianu, a atras atenţia că măsurile de sprijin pentru IMM-uri ar trebui implementate cât mai repede, deoarece "orice zi de întârziere reprezintă o dramă pentru întreprinzători şi pentru economie în ansamblul ei".

"Există un dialog consistent cu Guvernul actual, dar să remarc şi un aspect mai puţin pozitiv, acela al vitezei implementării acestor măsuri (de sprijin pentru IMM-uri, n.r). Fiecare zi s-ar putea, pentru multe dintre IMM-uri, să reprezinte ultima zi. De aceea, implementarea măsurilor şi viteza trebuie să fie cu totul altele. Vorbim de IMM Invest şi vorbesc mulţi de IMM Invest. Asta înseamnă că este un program bun. Dacă nu era un program bun, nu vorbea nimeni, cu precădere politicienii. Este un program necesar. Am văzut câte firme au aplicat pentru acest program şi este clar că este un program necesar. Nu este însă şi un program suficient, pentru că nu rezolvă IMM Invest toate problemele economiei, plecând de la structura întreprinderilor mici şi mijlocii în care doi din zece sunt bancabili. Ce facem cu restul? Ce facem cu microîntreprinderile, ce facem cu media de 2,3 angajaţi pe microîntreprindere. Ele niciodată nu vor ajunge la bănci şi atunci, acele intervenţii de tip microgranturi, pe care le-am discutat cu Guvernul, care sunt cuprinse în acel pachet de un miliard de euro, trebuie puse imediat în aplicare", a menţionat marţi Florin Jianu, în cadrul webinarului 'Business în Noua Economie', organizat de România Durabilă şi EM360.

Preşedintele CNIPMMR a subliniat că orice zi de întârziere în implementarea măsurilor de sprijin "reprezintă o dramă pentru întreprinzători şi pentru economie în ansamblul ei."

"Nu vedem consecinţele acestei crize acum. Le vom vedea peste două luni, peste trei luni de zile când se rup lanţurile comerciale, lanţurile valorice, când consumul nu mai este la acelaşi nivel", a subliniat Florin Jianu.

Acesta a precizat că digitalizarea şi "aceste sisteme greoaie" pe care încercăm de ani de zile să le schimbăm s-au schimbat într-o lună. "Cu toate instituţiile statului este posibil să interacţionezi online, să nu mai stai la cozi. Lucrurile acestea trebuie să fie lecţii învăţate pentru noi, să nu ne mai întoarcem la perioada de dinainte şi la vechile metehne în care puneam oamenii la cozi şi îi puneam să plimbe o hârtie dintr-o parte în alta", a mai spus preşedintele CNIPMMR. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?