Preşedintele Duda declară că încă nu are dovezi concrete referitor la cine a lansat racheta

Preşedintele Duda declară că încă nu are dovezi concrete referitor la cine a lansat racheta

Președintele polonez Andrzej Duda a declarat, în noaptea de marți spre miercuri, că încă nu are dovezi concrete în ceea ce privește autorul lansării rachetei care a provocat decesul a două persoane în sud-estul Poloniei.

Preşedintele Duda declară că încă nu are dovezi concrete referitor la cine a lansat racheta FOTO EPA

"În acest moment nu avem nicio dovadă fără echivoc despre cine a lansat această rachetă. O anchetă este în desfăşurare", a declarat reporterilor, la Varşovia, şeful statului polonez, potrivit Agerpres.

Polonia confirmă că explozia a fost produsă cu un proiectil de fabricație rusă

Ministerul polonez de externe a confirmat că un "proiectil de fabricație rusă" a ajuns pe teritoriul Poloniei. Ambasadorul Rusiei în Polonia a fost convocat să ofere explicații în ceea ce privește acest incident grav petrecut pe teritoriul unui stat NATO.

"La 3:40 p.m. (2:40 p.m. GMT), în satul Przewodow (...), un proiectil de fabricaţie rusă a căzut, ucigând doi cetăţeni ai Republicii Polone", potrivit unei declaraţii a purtătorului de cuvânt al ministerului, Lukasz Jasina.

Premierul polonez Mateusz Morawiecki le cere polonezilor să rămână calmi

Mateusz Morawiecki i-a îndemnat pe cetățenii polonezi să rămână calmi. Premierul a spus că este important ca polonezii să fie precauți și să nu se lase manipulați, până la aflarea adevărului legat de explozia produsă la granița cu Ucraina.

"Fac apel la toţi polonezii să rămână calmi în faţa acestei tragedii. Să fim precauţi. Să nu ne lăsăm manipulaţi. Trebuie să dăm dovadă de reţinere şi prudenţă", a spus premierul Morawiecki.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria