Președintele face declarații la ora 13.00. Este prima ieșire a lui Iohannis după publicarea rapoartelor GRECO

Președintele face declarații la ora 13.00. Este prima ieșire a lui Iohannis după publicarea rapoartelor GRECO

Klaus Iohannis va susține o declarație de presă la ora 13.00. Este prima ieșire publică a președintelui după publicarea raportului GRECO, organismul anticorupție al Consiliului Europei, care avertizează că România a făcut foarte puține progrese în adoptarea de măsuri pentru a preveni corupția în rândul parlamentarilor, judecătorilor și procurorilor și mai ales pentru a răspunde îngrijorărilor legate de controversata sa reformă a sistemului judiciar.

Potrivit Administrației prezidențiale, președintele Klaus Iohannis va susține o declarație de presă la ora 13.00.

Este prima ieșire publică a președintelui după publicarea rapoartelor GRECO, organismul anticorupţie al Consiliului Europei, care avertizează că România a respectat pe deplin doar patru dintre cele 13 recomandări.

În raportul său, GRECO arată că aspectele invocate anterior privind reforma judiciară trebuie privite în contextul mai larg al reformei controversate a sistemului judiciar din România, care continuă să ridice preocupări serioase în rândul entităților naționale interesate, al societății civile și al comunității internaționale. GRECO se declară preocupat în mod special de faptul că recomandarea de a se renunța la înființarea Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție a fost complet ignorată și insistă că această secție - văzută ca o anomalie a cadrului instituțional existent - trebuie desființată.

Comisarul.ro va transmite LIVE declarația

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Se coace debarcarea? / Un înalt oficial de la Kremlin ar fi contactat spionajul occidental şi s-ar fi oferit să ajute la oprirea războiului d…

2 Fost şef al spionajului rusesc, reţinut în timp ce încerca să se alăture trupelor ruseşti din Herson

3 Probleme în paradis? Ce dezvăluiri face Vitali Klitschko

4 Foarte interesante amănunte!

5 Noi amănunte despre puciul de la Kremlin. Putin răscolește după trădători...