Președintele face declarații la ora 13.00. Este prima ieșire a lui Iohannis după publicarea rapoartelor GRECO

Președintele face declarații la ora 13.00. Este prima ieșire a lui Iohannis după publicarea rapoartelor GRECO

Klaus Iohannis va susține o declarație de presă la ora 13.00. Este prima ieșire publică a președintelui după publicarea raportului GRECO, organismul anticorupție al Consiliului Europei, care avertizează că România a făcut foarte puține progrese în adoptarea de măsuri pentru a preveni corupția în rândul parlamentarilor, judecătorilor și procurorilor și mai ales pentru a răspunde îngrijorărilor legate de controversata sa reformă a sistemului judiciar.

Potrivit Administrației prezidențiale, președintele Klaus Iohannis va susține o declarație de presă la ora 13.00.

Este prima ieșire publică a președintelui după publicarea rapoartelor GRECO, organismul anticorupţie al Consiliului Europei, care avertizează că România a respectat pe deplin doar patru dintre cele 13 recomandări.

În raportul său, GRECO arată că aspectele invocate anterior privind reforma judiciară trebuie privite în contextul mai larg al reformei controversate a sistemului judiciar din România, care continuă să ridice preocupări serioase în rândul entităților naționale interesate, al societății civile și al comunității internaționale. GRECO se declară preocupat în mod special de faptul că recomandarea de a se renunța la înființarea Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție a fost complet ignorată și insistă că această secție - văzută ca o anomalie a cadrului instituțional existent - trebuie desființată.

Comisarul.ro va transmite LIVE declarația


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro