Preşedintele FPTR, Mohammad Murad, a anunţat că va candida la Primăria Constanţa

Preşedintele FPTR, Mohammad Murad, a anunţat că va candida la Primăria Constanţa

Preşedintele Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR), Mohammad Murad, a declarat vineri, că municipiul Constanţa este singurul oraş port din Europa cu "o economie atât de slabă", anunţând totodată că va candida pentru funcţia de primar al localităţii la viitoarele alegeri.

"Astăzi, în Constanţa, ca să luăm o autorizaţie de construcţie durează un an şi jumătate. (...) Avem 28 de ani de când ne-am asumat capitalismul, dar nu putem să fim doar declarativ. (...) Trebuie să producem, nu avem altă variantă. Dar din păcate românii nu mai au încredere şi pleacă afară. Cu cine vom produce? Statul astăzi pierde trei miliarde de euro datorită lipsei forţei de muncă. Singura soluţie pentru a creşte economia sunt investiţiile, şi publice, şi private. (...) Vă anunţ că voi candida la Constanţa, indiferent ce se va întâmpla şi mă voi bate (...). Constanţa a fost pe locul patru economic şi astăzi este pe locul 11 în România. Constanţa are un potenţial fantastic, nicăieri în Europa nu există un oraş direct la mare care să aibă economia atât de slabă", a declarat reprezentantul FPTR.

El a spus că pentru dezvoltarea turismului în ţara noastră este nevoie de încredere între agenţii economici şi guvernanţi.

"Autorităţile locale şi centrale ..., ar trebui să faceţi faţă concurenţei vecinilor care ne concurează în fiecare zi, şi aici mă refer la Bulgaria, Turcia, Grecia. Produsul turistic în România astăzi este un produs de nota 7, 8, 9 dar şi de 5. (...) Este nevoie de comunicare cât mai frecventă, de încredere între noi si ministere, guvern pentru că chiar avem probleme care nu mai sunt în curtea noastră. Problemele majore pe care le avem noi acum, lipsa forţei de muncă, (...), sunt foarte multe persoane care pun instituţiile pentru a-i servi pe ei ca persoană, nu invers. Este un mod care nu se mai practică nicăieri în Europa. Cerem ca statul, prin instituţiile pe care le are, să se ridice la nivelul cel puţin al ţărilor vecine pentru că altfel noi nu putem face mare lucru", a afirmat Murad.

Ministrul Turismului, Bogdan Trif, şi preşedintele FPTR, Mohammad Murad, au semnat vineri, la Constanţa, un protocol de colaborare privind promovarea turistică a ţării noastre. AGERPRES/(A - autor: Nona Jalbă, editor: Karina Olteanu, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Aproape interesant...

3 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Foarte interesante amănunte...