Președintele francez Emmanuel Macron, urmărit de un fotograf, a depus plângere pentru ''hărțuire''

Președintele francez Emmanuel Macron, urmărit de un fotograf, a depus plângere pentru ''hărțuire''

Președintele francez Emmanuel Macron a depus plângere pentru ''hărțuire și tentativă de atingere la adresa vieții private'' împotriva unui fotograf de presă care îl urmărea la locul în care își petrece vacanța, a indicat marți președinția, citată de AFP.

Șeful statului francez este în prezent în vacanță la Marsilia, pe țărmul Mării Mediterane, împreună cu soția sa Brigitte.

''Din când în când, el apare (...), și acest fotograf jurnalist l-a urmărit de mai multe ori cu o motocicletă. Serviciul de pază i-a cerut de mai multe ori să nu mai facă acest lucru. El a continuat, uneori pe riscul său', a indicat serviciul de comunicare de la Palatul Elysee. ''Duminică, el a pătruns pe proprietatea privată, ceea ce a dus la depunerea plângerii'' pentru ''hărțuire și tentativă de atingere la adresa vieții private '', a precizat serviciul, confirmând o informație a revistei VSD. Plângerea a fost depusă ''în numele președintelui'', a adăugat sursa.

Potrivit VSD, fotograful a fost reținut circa șase ore în arest duminică într-un comisariat de poliție din Marsilia. El a fost eliberat după verificările uzuale, a indicat o sursă a poliției.

Serviciul de comunicare al președinției a dezmințit în schimb orice presiune asupra echipelor de televiziune postate în fața casei unde locuiește cuplul Macron. ''Aceasta nu este deloc maniera noastră de lucru'', a afirmat serviciul de comunicare.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Bula va exploda” / Avertismentul legendarului investitor Jeremy Grantham

2 Documente secrete despre Olaf Scholz, noul cancelar al Germaniei

3 Generalii PSD înainte de ședința CSAT...

4 Ce spune un șofer STB, sub protecția anonimatului, despre greva care a paralizat orașul, despre presiunile sin…

5 Milionarul Ioan Neculaie a fost dat în urmărire națională pentru că este de negăsit după condamnarea definitiv…