Președintele francez Emmanuel Macron, urmărit de un fotograf, a depus plângere pentru ''hărțuire''

Președintele francez Emmanuel Macron a depus plângere pentru ''hărțuire și tentativă de atingere la adresa vieții private'' împotriva unui fotograf de presă care îl urmărea la locul în care își petrece vacanța, a indicat marți președinția, citată de AFP.

Șeful statului francez este în prezent în vacanță la Marsilia, pe țărmul Mării Mediterane, împreună cu soția sa Brigitte.

''Din când în când, el apare (...), și acest fotograf jurnalist l-a urmărit de mai multe ori cu o motocicletă. Serviciul de pază i-a cerut de mai multe ori să nu mai facă acest lucru. El a continuat, uneori pe riscul său', a indicat serviciul de comunicare de la Palatul Elysee. ''Duminică, el a pătruns pe proprietatea privată, ceea ce a dus la depunerea plângerii'' pentru ''hărțuire și tentativă de atingere la adresa vieții private '', a precizat serviciul, confirmând o informație a revistei VSD. Plângerea a fost depusă ''în numele președintelui'', a adăugat sursa.

Potrivit VSD, fotograful a fost reținut circa șase ore în arest duminică într-un comisariat de poliție din Marsilia. El a fost eliberat după verificările uzuale, a indicat o sursă a poliției.

Serviciul de comunicare al președinției a dezmințit în schimb orice presiune asupra echipelor de televiziune postate în fața casei unde locuiește cuplul Macron. ''Aceasta nu este deloc maniera noastră de lucru'', a afirmat serviciul de comunicare.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Confirmare oficială / Dragnea și Tăriceanu au dat liber Ungariei să-și facă de cap în Transilvania!

2 Androneasca, la pușcărie! „Dă-l în morții lui! Futu-i gâtu’ mă-sii!”. Stenograme DNA / Cum l-a executat Mafia P…

3 Spurcăciunea umană Olguța Vasilescu îl face retardat pe protestatarul Moroșanu, rămas cu un defect de vorbire …

4 BREAKING Firea, amenințată cu pușcăria de administratorul judiciar al RADET! Dezvăluiri incredibile despre băt…

5 Ăsta e tariful lui Gâdea, 10.000 de euro? Atât îi costă pe penalii care urlă seară de seară la Antena 3? Ce sp…

recomandări

Te ia DNA: Celina Rusu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Tipul ăsta coboară un baraj vertical cu bicicleta