Președintele francez Emmanuel Macron, urmărit de un fotograf, a depus plângere pentru ''hărțuire''

Președintele francez Emmanuel Macron a depus plângere pentru ''hărțuire și tentativă de atingere la adresa vieții private'' împotriva unui fotograf de presă care îl urmărea la locul în care își petrece vacanța, a indicat marți președinția, citată de AFP.

Șeful statului francez este în prezent în vacanță la Marsilia, pe țărmul Mării Mediterane, împreună cu soția sa Brigitte.

''Din când în când, el apare (...), și acest fotograf jurnalist l-a urmărit de mai multe ori cu o motocicletă. Serviciul de pază i-a cerut de mai multe ori să nu mai facă acest lucru. El a continuat, uneori pe riscul său', a indicat serviciul de comunicare de la Palatul Elysee. ''Duminică, el a pătruns pe proprietatea privată, ceea ce a dus la depunerea plângerii'' pentru ''hărțuire și tentativă de atingere la adresa vieții private '', a precizat serviciul, confirmând o informație a revistei VSD. Plângerea a fost depusă ''în numele președintelui'', a adăugat sursa.

Potrivit VSD, fotograful a fost reținut circa șase ore în arest duminică într-un comisariat de poliție din Marsilia. El a fost eliberat după verificările uzuale, a indicat o sursă a poliției.

Serviciul de comunicare al președinției a dezmințit în schimb orice presiune asupra echipelor de televiziune postate în fața casei unde locuiește cuplul Macron. ''Aceasta nu este deloc maniera noastră de lucru'', a afirmat serviciul de comunicare.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Ce nerușinare! Dăncilă, către participanţii la o întrunire electorală: „Spuneţi-le la toţi că trebuie să ne lu…

2 Așa arată soția premierului desemnat

3 PSD e Mafia! Guvernul vrea s-o trimită consul la Salonic pe deputata PSD Andreea Cosma, condamnată în primă in…

4 Înregistrări Newsweek România: Candidata lui Voiculescu amenință plângând că va ieși din campanie / Colaboratori…

5 Ipoteză incredibilă! Viorica Dăncilă ar fi cea pe care paznicii de la Casa Albă au confundat-o cu Floricica Da…

recomandări

Te ia DNA: Sorin Tilihoi

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Burgeri în cele mai ciudate ipostaze