Preşedintele interimar al Boliviei a promulgat legea ce stabileşte alegerile generale pentru 6 septembrie, în pofida epidemiei

Preşedintele interimar al Boliviei a promulgat legea ce stabileşte alegerile generale pentru 6 septembrie, în pofida epidemiei

Preşedintele interimar al Boliviei, Jeanine Anez, a promulgat duminică seara legea ce convoacă alegerile generale pe 6 septembrie, avertizând totodată asupra riscurilor generate de epidemia de coronavirus, informează luni AFP.

"Asupra mea s-au exercitat presiuni prin care mi se cereau alegeri pentru 6 septembrie, adică în plină pandemie", şi-a exprimat regretul şefa interimară a statului într-un mesaj înregistrat, respingând orice intenţie de a se menţine la putere.

Alegerile, prevăzute iniţial pentru 3 mai, au fost amânate din cauza epidemiei.

Un acord între parlament, tribunalul electoral suprem şi partidele politice care se vor prezenta la scrutin a fixat aceste alegeri pentru data de 6 septembrie. Însă Jeanine Anez era reticentă în a promulga această lege, argumentând că această dată ar coincide cu vârful epidemiei.

Ministrul sănătăţii, Eidy Roca, a afirmat duminică în faţa presei că numărul de contaminări din Bolivia va atinge un vârf de 130.000 de cazuri la mijlocul lui septembrie.
Sâmbătă, Bolivia a înregistrat mai mult de 1.000 de noi cazuri de contaminare în ultimele 24 de ore, pentru prima dată de la începutul epidemiei.

Într-un sondaj de opinie din martie, Luis Arce, candidatul susţinut de fostul preşedinte Evo Morales, se afla în fruntea intenţiilor de vot, cu 33,3%. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Așa o fi? / Mafie în toată regula, frați români!

2 Așa arată „câmpul de luptă” după cheful de la ziua liderului AUR, Eugen Simion! Tot așa ar lăsa și țara dacă v…

3 CULISE Cum arată schema viitoarei conduceri PNL. Dacă va câștiga Cîțu

4 Așa o fi?

5 „Era ca un card de credit viu” / O adolescentă din România, salvată din ghearele unor animale care o vindeau în …