Președintele Iohannis a discutat cu un oficial american despre consolidarea și extinderea cooperării România - SUA

Președintele Iohannis a discutat cu un oficial american despre consolidarea și extinderea cooperării România - SUA

Președintele Klaus Iohannis l-a primit miercuri, la Palatul Cotroceni, pe președintele Centrului Brent Scowcroft pentru securitate internațională din cadrul Consiliului Atlantic al Statelor Unite ale Americii, generalul (ret.) James Jones.

Potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale, la discuții au fost dezbătute subiecte de interes comun din sfera Parteneriatului Strategic dintre România și SUA, relevanța strategică a zonei Mării Negre, perspective privind Summitul NATO de la Varșovia, precum și aspecte referitoare la securitatea energetică europeană.

Klaus Iohannis și James Jones au evidențiat faptul că relațiile României cu SUA și cooperarea în domeniul apărării se află la cel mai înalt nivel, sistemul Aegis Ashore de la Deveselu fiind cea mai recentă dovadă a solidității Parteneriatului Strategic româno-american, arată sursa citată.

Președintele Centrului Brent Scowcroft pentru securitate internațională a mulțumit autorităților române pentru ospitalitatea arătată militarilor americani prezenți în România.

Cei doi interlocutori au agreat că este importantă consolidarea și extinderea cooperării dintre România și SUA, atât la nivel bilateral, cât și în cadrul organizațiilor internaționale, inclusiv pe palierul dezbaterilor publice și în cadrul reuniunilor de experți în domeniul securității internaționale, se precizează în comunicatul citat.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

3 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…