Președintele Iohannis a discutat cu un oficial american despre consolidarea și extinderea cooperării România - SUA

Președintele Klaus Iohannis l-a primit miercuri, la Palatul Cotroceni, pe președintele Centrului Brent Scowcroft pentru securitate internațională din cadrul Consiliului Atlantic al Statelor Unite ale Americii, generalul (ret.) James Jones.

Potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale, la discuții au fost dezbătute subiecte de interes comun din sfera Parteneriatului Strategic dintre România și SUA, relevanța strategică a zonei Mării Negre, perspective privind Summitul NATO de la Varșovia, precum și aspecte referitoare la securitatea energetică europeană.

Klaus Iohannis și James Jones au evidențiat faptul că relațiile României cu SUA și cooperarea în domeniul apărării se află la cel mai înalt nivel, sistemul Aegis Ashore de la Deveselu fiind cea mai recentă dovadă a solidității Parteneriatului Strategic româno-american, arată sursa citată.

Președintele Centrului Brent Scowcroft pentru securitate internațională a mulțumit autorităților române pentru ospitalitatea arătată militarilor americani prezenți în România.

Cei doi interlocutori au agreat că este importantă consolidarea și extinderea cooperării dintre România și SUA, atât la nivel bilateral, cât și în cadrul organizațiilor internaționale, inclusiv pe palierul dezbaterilor publice și în cadrul reuniunilor de experți în domeniul securității internaționale, se precizează în comunicatul citat.

AGERPRES

 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Schimbare de trend în sondajele din București! Scade brusc procentul indecișilor!

2 Autostrada Sibiu-Pitești: A fost scos la licitație primul tronson peste Carpați. Pe secțiunea Cornetu -Tigveni…

3 Cum se stă. Ultimele cifre și calcule din taberele principalelelor partide

4 „Era împreună cu Mihaela Rădulescu la sediul PD. A dat-o Berceanu afară din curte” / Prima amintire a lui Băsesc…

5 Document-BOMBĂ! Avocatul general al CJUE arată că înființarea Secției Speciale PSD încalcă legislația UE!