Preşedintele Iohannis a semnat decretele privind desemnarea miniştrilor interimari

Preşedintele Iohannis a semnat decretele privind desemnarea miniştrilor interimari

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, miercuri, decretele privind desemnarea miniştrilor interimari la Justiţie, Fonduri Europene şi la Ministerul pentru Românii de Pretutindeni.

Astfel, şeful statului a semnat decretele prin care îi desemnează interimari pe Ana Birchall, viceprim-ministru pentru implementarea parteneriatelor strategice ale României, ca ministru al Justiţiei, pe Eugen Orlando Teodorovici, ministrul Finanţelor Publice, ca ministru al Fondurilor Europene şi pe Ştefan-Radu Oprea, ministrul pentru mediul de afaceri, comerţ şi antreprenoriat, ca ministru pentru Românii de Pretutindeni.

De asemenea, preşedintele Iohannis a semnat decretele prin care ia act demisia lui Tudorel Toader din funcţia de ministru al Justiţiei, a Rovanei Plumb din cea de ministru al Fondurilor Europene şi a Nataliei-Elena Intotero din cea de ministru pentru Românii de Pretutindeni. Plumb şi Intotero candidează din partea PSD la alegerile europarlamentare.

Prim-ministrul Viorica Dăncilă i-a transmis preşedintelui Klaus Iohannis aceste propuneri marţi seară, după ce şeful statului a afirmat că remanierea guvernamentală propusă de PSD - Eugen Nicolicea la Justiţie, Oana Florea la Fonduri Europene şi Tit-Liviu Brăiloiu la Ministerul pentru Românii de Pretutindeni - este "un fel de farsă", precizând că nu o acceptă. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...