Preşedintele Iohannis efectuează, sâmbătă, o vizită în Blaj

Preşedintele Iohannis efectuează, sâmbătă, o vizită în Blaj

Preşedintele Klaus Iohannis va efectua, sâmbătă, o vizită în municipiul Blaj, judeţul Alba, informează Administraţia Prezidenţială.

Şeful statului va depune o coroană de flori la monumentul "Gloria" de pe Câmpia Libertăţii, cu ocazia împlinirii a 170 de ani de la Adunarea Naţională de la Blaj din 3/15 mai 1848.

De asemenea, preşedintele Klaus Iohannis va participa la dezbaterea "Blaj 1848-2018: conştiinţă naţională şi destin european", organizată la Colegiul Naţional "Inochentie Micu Clain", în cadrul căreia va avea un dialog cu reprezentanţi ai administraţiei locale şi ai mediului asociativ, cu oameni de afaceri, sportivi, personalităţi culturale, elevi şi profesori.

În ultima parte a vizitei, şeful statului va asista la ceremoniile de reinaugurare a Palatului Cultural din Blaj, unul dintre cele mai importante edificii de cultură din Transilvania. Palatul Cultural din Blaj a fost inaugurat iniţial în 1936, dar a ars în decembrie 1995. Reabilitat la iniţiativa administraţiei locale, Palatul Cultural a primit Marele Premiu al Uniunii Europene pentru Patrimoniu Cultural în urma restaurării exemplare a clădirii. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…