Președintele Iohannis i-a transmis un mesaj de felicitare cancelarului german Angela Merkel

Președintele Iohannis i-a transmis un mesaj de felicitare cancelarului german Angela Merkel

Președintele Klaus Iohannis i-a transmis, luni, un mesaj de felicitare cancelarului Angela Merkel, în urma rezultatului alegerilor legislative de duminică din RF Germania, potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale.

 "Câștigarea alegerilor parlamentare federale îmi oferă prilejul de a vă adresa cele mai sincere felicitări, împreună cu urări de succes în noul mandat de cancelar. Relația dintre România și Germania este una excelentă, de natură strategică, aspect confirmat pe deplin de intensitatea dialogului nostru politic, a cooperării economice și sectoriale și a legăturilor interumane, precum și prin împărtășirea acelorași valori democratice fundamentale. România reprezintă totodată un partener stabil și de încredere al Germaniei, un promotor al consolidării proiectului european", se arată în mesajul președintelui Klaus Iohannis.

Șeful statului a subliniat că anul 2017 are o simbolistică aparte prin aniversarea a 50 ani de la stabilirea relațiilor diplomatice româno-germane și a 25 de ani de la semnarea Tratatului privind cooperarea prietenească și parteneriatul în Europa. De asemenea, Iohannis a menționat că întâlnirea cu Merkel din luna iunie a acestui an, de la Berlin, a confirmat soliditatea parteneriatului bilateral și a oferit perspectiva unei colaborări strânse în plan european, inclusiv în ceea ce privește discuțiile cu privire la viitorul Europei, cât și în perspectiva exercitării de către România a Președinției Consiliului UE în primul semestru din 2019.

În comunicat se arată că președintele Iohannis și-a exprimat convingerea că cele două țări vor putea continua colaborarea "excelentă", spre beneficiul popoarelor român și german, precum și pentru viitorul Europei.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Cruzime fără margini a comandanților ruși

2 „Atamanul și-a părăsit calul și nevasta pentru aventură, dar s-a întors acasă corect”

3 Alertă în lumea interlopă! Se pregătește răzbunarea morții lui Emi Pian, șeful clanului Duduienilor?

4 Peste 100 de soldaţi ai Gărzii Naționale a Rusiei, armata privată a lui Vladimir Putin, concediați după ce au refuzat să lupte ăn Ucraina!

5 Ursul-fantomă din Iași „rupe internetul”