Președintele Iohannis începe marți o vizită de stat în Turcia; obiectivul - consolidarea cooperării bilaterale

Președintele Iohannis începe marți o vizită de stat în Turcia; obiectivul - consolidarea cooperării bilaterale

Președintele Klaus Iohannis va efectua, începând de marți până joi, o vizită de stat în Republica Turcia, unde urmează să se întâlnească cu omologul său turc, Recep Tayyip Erdogan, cu premierul acestei țări, Ahmet Davutoglu, dar și cu diaspora românească.

Potrivit Administrației Prezidențiale, la Istanbul, șeful statului va avea o întrevedere cu guvernatorul provinciei, Vasip Șahin, cu primarul orașului, Kadir Topbaș, precum și o întâlnire cu diaspora românească.

Miercuri, la Ankara, președintele Iohannis se va întâlni cu omologul său turc, Recep Tayyip Erdogan.

Programul vizitei va cuprinde și întrevederi cu președintele Marii Adunări Naționale, Ismail Kahraman, precum și cu prim-ministrul turc, Ahmet Davutoglu.

"Obiectivul general al vizitei președintelui Iohannis vizează consolidarea cooperării bilaterale pe baza Parteneriatului Strategic dintre România și Turcia, semnat în anul 2011", se arată într-un comunicat al Administrației Prezidențiale.

Conform sursei citate, în discuțiile oficiale vor fi abordate o serie de teme ale agendei bilaterale, regionale, internaționale și de securitate, precum cooperarea economică, aspecte privind dialogul UE — Turcia, cu accent pe problemele migrației, colaborarea în cadrul NATO și în domeniul militar.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Lovitură de manual! / Tanc rusesc lovit fatal chiar dacă-și activase sistemul de ascundere

2 ULTIMA ORĂ „Chiar o să-mi pun gâtul la bătaie” / Fostul șef MI6 susține că Putin va pierde puterea în foarte scurt timp

3 Dovada pierderilor imense suferite în Ucraina! Rusia scoate din depozite vechile T-62!

4 „Nu mai pot fi părtaș la această ticăloșie” / Demisie cu strigături la vârful diplomației Rusiei

5 Interesante amănunte...