Președintele Iohannis informează Camera Deputaților cu privire la participarea unei echipe SPP la o misiune în Libia

Președintele Iohannis informează Camera Deputaților cu privire la participarea unei echipe SPP la o misiune în Libia

O echipă a Serviciului de Protecție și Pază (SPP) formată din 12 militari va participa timp de un an la o misiune sub egida Organizației Națiunilor Unite în Libia, informează președintele Klaus Iohannis printr-o scrisoare transmisă președintelui Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea.

"În temeiul și în condițiile Legii nr. 121/2011 privind participarea forțelor armate la misiuni și operații în afara teritoriului statului român, am aprobat propunerea prim-ministrului Guvernului României referitoare la executarea misiunii de protecție a Reprezentantului special al Secretarului General ONU, șeful Misiunii de Sprijin a Națiunilor Unite din Libia, a adjunctului acestuia și a altor înalți demnitari ai ONU pe timpul prezenței acestora în zonă, de către o echipă a Serviciului de Protecție și Pază formată din 12 militari pentru o perioadă inițială de 12 luni, cu posibilitatea prelungirii până la data la care Secretariatul ONU va notifica solicitarea de încetare a participării SPP la această activitate", se arată în scrisoarea președintelui Klaus Iohannis.

Potrivit sursei citate, fondurile financiare necesare participării României la misiune sunt asigurate de Organizația Națiunilor Unite, Serviciul de Protecție și Pază suportând cheltuielile aferente drepturilor bănești din țară, conform legislației în vigoare.

Secretarul Camerei Deputaților Niculae Mircovici a afirmat, luni, la finalul Biroului permanent, că scrisoarea va fi transmisă la plen.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO NGAD, avionul hibrid de luptă invizibil de generația a 6-a. Zboară în escadrilă de drone

2 VIDEO „Dihăniile” HIMARS au „vizitat” un mare depozit de echipamente militare rusești. Nimic n-a rămas

3 Putin a fugit din Moscova imediat după ce a decretat mobilizarea. Trei surse confirmă locul în care „s-a retras“ președintele rus

4 VIDEO Priviți, un rus și-a împușcat comandantul, la un birou de înrolare din Siberia!

5 Bursa de la Moscova s-a prăbușit! Este la cel mai scăzut nivel de la începutul ofensivei din Ucraina