Președintele Iohannis participă, alături de premierul Orban, la preluarea a patru ministere / Prima ședință de guvern va avea loc diseară

Președintele Iohannis participă, alături de premierul Orban, la preluarea a patru ministere / Prima ședință de guvern va avea loc diseară

Președintele Klaus Iohannis va participa marți la ceremoniile de preluare a mandatelor de miniștri ale lui Bogdan Aurescu (Externe), Marcel Vela (Interne), Nicolae Ciucă (Apărare) și Cătălin Predoiu (Justiție), potrivit unui comunicat de presă transmis de Administrația Prezidențială, scrie G4Media .

”Președintele României, domnul Klaus Iohannis, va participa marți, 5 noiembrie a.c., la ceremoniile de preluare a mandatelor de ministru, care vor avea loc după următorul program:

• Ora 11:00 – Ceremonia de preluare a mandatului de Ministru al Afacerilor Externe de către domnul Bogdan-Lucian Aurescu
• Ora 11:45 – Ceremonia de preluare a mandatului de Ministru al Afacerilor Interne de către domnul Marcel Ion Vela
• Ora 12:30 – Ceremonia de preluare a mandatului de Ministru al Apărării Naționale de către domnul Ionel Nicolae Ciucă
• Ora 13:15 – Ceremonia de preluare a mandatului de Ministru al Justiției de către domnul Marian Cătălin Predoiu”, se arată în comunicatul citat.

Surse guvernamentale au declarat pentru G4Mediia.ro că celelalte ministere vor fi preluate miercuri.

Potrivit surselor citate, prima ședință a Guvernului Orban va avea loc în după-amiaza zilei de marți.

”Va fi adoptată ordonanța de urgență pentru reorganzarea guvernului, pentru că fără această OUG nu se poate lua nicio decizie în Executiv”, au explicat sursele citate pentru G4Media.ro.

Luni seară, imediat după depunerea jurământului de către miniștrii liberali, președintele Klaus Iohannis a mers la Palatul Victoria pentru a participa la reuniunea informală a cabinetului lui  Ludovic Orban. Practic, președintele a stat în capul mesei din sala de ședințe mai puțin de două minute, plecând după ce a rostit doar trei fraze.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”