Președintele Iohannis participă, în localitatea Criț, la festivalul Săptămâna Haferland

Președintele Iohannis participă, în localitatea Criț, la festivalul Săptămâna Haferland

Președintele Klaus Iohannis participă duminică, în localitatea Criț, la manifestări organizate în cadrul celei de-a V-a ediții a Săptămânii Haferland, un festival cultural dedicat promovării zonei săsești din Transilvania.

"Această comunitate recapătă vigoare și întreaga regiune a intrat realmente într-un proces de revigorare, de refacere a atracției, de crearea unei atracții pentru turiști pe care poate nu a avut-o în această formă înainte. (...) Este un exemplu extraordinar de frumos și acesta este motivul principal pentru care am venit aici, să arăt că noi vedem aceste inițiative, le salutăm și sperăm să fie preluate și de alții aceste modele", a declarat, duminică, președintele Klaus Iohannis.

El a apreciat implicarea omului de afaceri Michael Schmidt, un sas originar din Criț, în revigorarea zonei, prin fundația pe care o patronează.

Șeful statului a participat și în urmă cu o săptămână, în Piața Mare din Sibiu, la Întâlnirea sașilor transilvăneni, cea mai mare manifestare de acest fel organizată după 1990.

Săptămâna Haferland, care a început miercuri, reunește concerte în biserici fortificate, piese de teatru, proiecții de film în aer liber, demonstrații de tradiții populare, brunch-uri cu preparate săsești, precum și un bal săsesc.

Haferland se desfășoară până luni în localitățile Archita, Roadeș, Homorod, Viscri, Bunești, Saschiz, Meșendorf, Rupea, Criț și Cloașterf.

AGERPRES / (AS — autor: Florentina Peia, editor: Marius Frățilă, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro