Președintele Iohannis, scurte discuții la Malta cu mai mulți ideri europeni, între care Angela Merkel

Președintele Iohannis, scurte discuții la Malta cu mai mulți ideri europeni, între care Angela Merkel

Președintele Klaus Iohannis a avut vineri o scurtă discuție înainte de reuniunea Consiliului European din La Valletta cu mai mulți lideri europeni, între care și cancelarul german Angela Merkel, conform imaginilor transmise de serviciul audiovizual al Comisiei Europene.

La această scurtă discuție au mai participat, între alții, președintele Lituaniei, Dalia Grybauskaite, premierul Finlandei, Juha Sipila, și premierul olandez Mark Rutte.

Președintele Klaus Iohannis a declarat joi că la reuniunea Consiliului European de vineri 'cu siguranță' va avea mai multe discuții informale cu lideri europeni.

"Nu anticipez un asemenea scenariu, dar cu siguranță mâine (n.r. vineri) voi avea foarte multe discuții informale, fiindcă oamenii vor vrea să știe, vor dori să știe ce se întâmplă în România", a spus șeful statului, întrebat dacă anticipează un scenariu în contextul în care s-a vehiculat în spațiul public că nu este exclus ca România să primească sancțiuni din partea UE.

Înainte de summitul din Malta, șeful statului a declarat că situația din România este "foarte complicată".

"Este un summit important. Așteptările sunt ridicate. Trebuie să găsim o cale bună pentru Europa și un drum bun spre (summitul de la) Roma", a declarat Iohannis, în limba engleză, răspunzând întrebărilor jurnaliștilor la sosirea la reuniunea Consiliului European din La Valletta.

El s-a declarat 'foarte îngrijorat' de ceea ce se întâmplă în România.

"Situația din România este foarte complicată. Dar avem sute de mii români în stradă. Am încredere în ei. Cred în România. În cele din urmă, trebuie să găsim o soluție bună. Trebuie să prevaleze statul de drept, valorile europene", a adăugat șeful statului.

Iohannis a mai afirmat că investitorii din România 'nu sunt amenințați'. "Situația economică este încă foarte bună și cred că va rămâne așa", a subliniat președintele.

Președintele Klaus Iohannis participă vineri, în Malta, la reuniunea informală a Consiliului European, principalele teme de pe agendă vizând dimensiunea externă a migrației și pregătirea întâlnirii liderilor Uniunii Europene care va avea loc în martie la Roma.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Călin Georgescu, cenzurat pe youtube

2 Imagini cu palatul de neam prost în care locuiește Victor Ciorbea / Acum se războiește în Justiție cu foștii pri…

3 Așa o fi?

4 Adevăruri devastatoare / Cei mai deștepți dintre „băieții deștepți” care ne-au scumpit energia. Oare procurorii …

5 Șeful Poliției din Centrul Vechi: Care a fost temeiul legal al filajului asupra lui Gavriș? Comunicatele de pr…