Președintele Iohannis se întâlnește duminică cu omologul său polonez Andrzej Duda

Președintele Iohannis se întâlnește duminică cu omologul său polonez Andrzej Duda

Președintele Klaus Iohannis se întâlnește duminică cu omologul său polonez, Andrzej Duda, discuțiile vizând extinderea Parteneriatului strategic dintre cele două țări.

"Consultările cu președintele Poloniei, Andrzej Duda, vor viza adoptarea de măsuri, la cel mai înalt nivel, pentru adâncirea și extinderea Parteneriatului strategic dintre România și Polonia, precum și discutarea modalităților celor mai eficiente de continuare a inițiativelor regionale lansate de cele două state", a informat Administrația Prezidențială într-un comunicat.

Șeful statului va avea convorbiri tete-a-tete și oficiale cu președintele polonez, iar la finalul întrevederilor cei doi oficiali vor susține o declarație de presă comună.

De asemenea, președintele Klaus Iohannis îi va conferi omologului său polonez Ordinul Național "Steaua României" în grad de Colan. Șeful statului român a semnat săptămâna aceasta decretul prin care i-a acordat distincția președintelui Poloniei "în semn de înaltă apreciere pentru contribuția avută la dinamizarea cooperării regionale, pentru dezvoltarea relațiilor de prietenie și colaborare dintre România și Republica Polonă".

La rândul său, oficialul polonez îi va conferi președintelui României Ordinul "Vulturul Alb".

Președintele Klaus Iohannis se află în Varșovia pentru a participa la Summitul NATO. Duminică, el se află în vizită oficială în Polonia pentru a se întâlni cu omologul său.

AGERPRES/(autor: Florentina Peia, editor: Mihai Simionescu, editor online: Anda Badea)

Citiți mai mult:

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare . Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro .

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro .


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”