Președintele Iohannis se întâlnește luni cu prințul Charles

Președintele Iohannis se întâlnește luni cu prințul Charles

Președintele Klaus Iohannis îl primește, luni, la Palatul Cotroceni, pe prințul Charles de Wales, potrivit unui anunț al Administrației Prezidențiale.  Șeful statului l-a mai primit pe prințul Charles la Palatul Cotroceni pe 31 mai 2015.

O temă de discuție a fost atunci punerea în valoare a patrimoniului natural și istoric din România.

La finalul întâlnirii de la acea dată, prințul de Wales i-a adresat președintelui Iohannis invitația de a vizita Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, invitație pe care șeful statului a acceptat-o.

* În iunie 2015, prințul Charles și-a lansat propria fundație în România — Fundația Prințul de Wales—, o organizație caritabilă cu scop educativ ce urmărește să sprijine păstrarea patrimoniului, agricultura și dezvoltarea durabilă în România.

Prințul de Wales deține, prin fundația sa caritabilă din Marea Britanie — The Prince of Wales's Charitable Foundation—, o casă săsească în satul Viscri, județul Brașov, pe care a oferit-o fundației sale din România.

Proprietatea, după restaurare, va deveni Centrul de Pregătire al Prințului de Wales în Transilvania, cu o sală de conferință de până la 70 de persoane, o cafenea și camere de cazare.

Fundația va sprijini și programe caritabile personale ale Prințului de Wales și a altor organizații caritabile, ajutând astfel comunități nu doar din zona Transilvaniei, ci din toată România, anunța la acea dată Ambasada Marii Britanii.

Fundația Caritabilă a Prințului de Wales din Marea Britanie mai deține în România o proprietate în Valea Zălanului, în județul Covasna.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”