Președintele Iohannis transmite condoleanțe familiilor victimelor accidentului din Argeș

Președintele Iohannis transmite condoleanțe familiilor victimelor accidentului din Argeș

Președintele Klaus Iohannis a transmis, vineri, condoleanțe familiilor militarilor morți în accidentul rutier din județul Argeș și însănătoșire grabnică celor care au fost răniți, conform Administrației Prezidențiale.

"Îmi exprim întreaga compasiune pentru pierderea vieții celor trei militari, vânători de munte, care participau la activități de pregătire profesională și pentru rănirea altor nouă, într-un accident de circulație din județul Argeș", a afirmat Iohannis.

El a subliniat că armata este și va continua să fie "o instituție fundamentală a națiunii noastre, care merită recunoștința și prețuirea tuturor românilor".

Un camion cu 13 militari de la Batalionul 30 Vânători de Munte a fost implicat într-un accident, joi seară, în județul Argeș.

Camionul, ultimul dintr-o coloană de patru vehicule militare care se deplasa dinspre Cincu spre Câmpulung, s-a răsturnat în afara carosabilului, în apropiere de localitatea Valea Urdei, județul Argeș.

Trei militari aflați în camion au murit, ceilalți fiind răniți.

Potrivit MApN, militarii decedați sunt plutonierul-major Mihai Ionuț Toma, caporalul clasa a III-a George-Emilian Catană și caporalul clasa a III-a Petre Cristian Toader.

Plutonierul-major Mihai Ionuț Toma avea 38 de ani și era necăsătorit. Era veteran al teatrelor de operații, cu două misiuni executate în Afganistan, fiind angajat al MApN din anul 2002.

Caporalul clasa a III-a Petre Cristian Toader era în vârstă de 32 de ani, era căsătorit și avea un copil. Executase o misiune în teatrul de operații din Afganistan, fiind angajat al MApN din anul 2008.

Caporalul clasa a III-a George-Emilian Catană, avea 40 de ani, era angajat al MApN din anul 2002. Era căsătorit și avea un copil.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...