Preşedintele iranian Hassan Rouhani susţine că o înţelegere cu SUA mai este încă posibilă

Preşedintele iranian Hassan Rouhani susţine că o înţelegere cu SUA mai este încă posibilă

Preşedintele iranian Hassan Rouhani a declarat marţi că o înţelegere cu Washingtonul este încă posibilă dacă SUA vor reveni în acordul privind programul nuclear al Iranului, informează dpa.

"Dacă SUA vor să ajungă la o înţelegere cu noi, este necesar doar să revină în cadrul acordului nuclear... aceasta ar fi realizabil chiar şi astăzi", a spus Rouhani.

El a adăugat că ar fi o greşeală dacă SUA vor încerca să forţeze Iranul să ia loc la masa de negocieri printr-o strategie de presiune maximă: "Aceasta este inacceptabil", a spus preşedintele iranian.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a cerut marţi către Regatul Unit să-şi schimbe poziţia în problema Iranului, după ce Londra nu a susţinut iniţiativa SUA la ONU prin care Washingtonul a solicitat prelungirea embargoului asupra vânzărilor de arme convenţionale către Iran, acuzat de SUA de încălcarea acordului nuclear din 2015.

Săptămâna trecută, SUA au notificat oficial ONU că doresc să reimpună sancţiuni globale împotriva regimului din Iran, iniţiativă respinsă imediat de Regatul Unit, Franţa şi Germania, cei trei aliaţi ai Washingtonului care mai fac parte din acordul nuclear cu Iranul. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”