Președintele iranian își exprimă condoleanțe pentru moartea lui Mahsa Amini

Președintele iranian își exprimă condoleanțe pentru moartea lui Mahsa Amini

Președintele Republicii Islamice Iran, Ebrahim Raisi, într-un discurs adresat poporului, și-a exprimat condoleanțe pentru moartea lui Mahsa Amini, care a murit după ce a fost reținută de poliția la Teheran. Episodul difuzat al declarației sale a fost preluat miercuri pe canalul său de Telegram de agenția de presă Clubul Tinerilor Jurnalişti .

Ebrahim Raisi. Foto: EPA-EFE

Această știre m-a afectat nu numai pe mine, ci pe toți iranienii", a spus Raisi. „Nu există nicio persoană care să nu fie întristat [de moartea unei fete]". Potrivit președintelui, acesta se afla în Samarkand când a aflat despre moartea lui Amini. La întoarcerea în Iran, Raisi a oferit condoleanțe familiei fetei.

În timpul discursului său, președintele iranian a menționat că „problema morții lui Amini este luată în considerare în diferite departamente ale guvernului și este încă investigată”. Decizia finală a experților criminaliști este așteptată în zilele următoare.

Mahsa Amini, 22 de ani, a fost reținută pe 16 septembrie de așa-numita patrulă a mentorilor (o organizație condusă de poliție care aplică codul vestimentar islamic). A fost dusă la secția de poliție. Acolo, fata a avut un atac de cord, în urma căruia murit. Camera de supraveghere de la secția de poliție a înregistrat modul în care Amini și-a pierdut cunoștința în timpul unei explicații cu poliția. Există o înregistrare video cu cuvintele fetei că nimeni nu a atins-o. Rețelele de socializare au răspândit însă vestea că Amini a fost bătută de poliție.

Sursa: adevarul.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Trei zodii care ar putea câștiga la Loto înainte de Paște. Ei s-ar putea bucura de Iepuraș mai devreme

2 VIDEO Priviți, la București, Umbrărescu a turnat deja asfalt pe singurul tronson de centură unde lucrează români

3 VIDEO Victoraș Micula nu bea Frutti Fresh: Nu îmi plac. Vi le-am dat vouă, să fac bani, dar nu-s prost să le consum

4 Scandal sexual în Austria după ce o pictoriță, proaspăt căsătorită, a chemat doi tineri în atelier

5 Scandalul sexual din armata Rusiei ia proporții