Preşedintele Iranului, Hassan Rouhani, acuză Israelul de asasinarea omului de ştiinţă Mohsen Fakhrizadeh

Preşedintele Iranului, Hassan Rouhani, acuză Israelul de asasinarea omului de ştiinţă Mohsen Fakhrizadeh

Preşedintele Iranului a acuzat sâmbătă Israelul că a asasinat un proeminent om de ştiinţă iranian suspectat de multă vreme că ar fi creierul unui program nuclear secret, informează televiziunea de stat, citată de Reuters şi AFP.

Conducătorii militari şi religioşi au ameninţat vineri cu răzbunarea pentru uciderea, vineri, a lui Mohsen Fakhrizadeh , despre care media susţine că a murit la spital după ce fost împuşcat de o echipă de asasini în maşina sa, în apropiere de Teheran.

"Încă o dată, mâinile nemiloase ale aroganţei mondiale, cu regimul sionist uzurpator ca mercenar, sunt pătate cu sângele unui fiu al acestei naţiuni", a denunţat Hassan Rouhani într-un comunicat publicat pe site-ul său oficial. Iran utilizează în general expresia "aroganţă mondială" pentru a desemna SUA.

"Asasinarea martirului Fakhrizadeh arată disperarea duşmanilor noştri şi profunzimea urii lor... Martiriul lui nu va încetini realizările noastre", a mai menţionat preşedintele Iranului.

Moartea lui Fakhrizadeh ar putea provoca confruntare între Iran şi duşmanii săi în ultimele săptămâni ale preşedinţiei lui Donald Trump, complicând în acelaşi timp eforturile preşedintelui-ales Joe Biden de a resuscita destinderea din timpul mandatului lui Barack Obama, comentează Reuters.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”