Preşedintele Iranului îl compară cu Trump cu Saddam Hussein

Preşedintele Iranului îl compară cu Trump cu Saddam Hussein

Preşedintele iranian Hassan Rouhani l-a comparat miercuri pe omologul său american Donald Trump cu fostul dictator irakian Saddam Hussein, relatează dpa.

"În istoria recentă a Iranului am avut de-a face cu doi nebuni, Trump şi Saddam", a spus Rouhani.

Unul dintre ei a implicat Iranul într-un război militar (1980-1988), iar celălalt într-unul economic, a adăugat preşedintele iranian, în remarci difuzate de televiziunea publică.

"Saddam a fost executat pentru crimele lui... Soarta lui Trump nu va arăta mult mai bine", a conchis el, subliniind că în cele din urmă Iranul a "ieşit victorios din ambele războaie".

Potrivit preşedintelui iranian, nici Saddam, nici Trump nu au reuşit să-şi impună planurile de a răsturna regimul de la Teheran, dar din cauza războiului de opt ani cu Irakul Iranul a avut nevoie de ani întregi pentru reconstrucţia provinciilor de la frontieră, iar sancţiunile impuse de Trump au fost şi mai distrugătoare, cele peste 1500 de sancţiuni din ultimii doi ani aruncând Iranul în cea mai gravă criză economică din istoria sa.

Rouhani şi-a exprimat, în acest context, speranţa ca succesorul lui Trump, Joe Biden, să readucă SUA în acordul de la Viena privind programul nuclear iranian şi totodată să ridice sancţiunile impuse. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 De citit...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”