Preşedintele Italiei s-a vaccinat împotriva COVID-19 fără să sară rândul, spre deosebire de alţi politicieni

Preşedintele Italiei s-a vaccinat împotriva COVID-19 fără să sară rândul, spre deosebire de alţi politicieni

Preşedintele Italiei, Sergio Mattarella, în vârstă de 79 de ani, s-a vaccinat marţi împotriva COVID-19 într-un spital public din Roma, Institutul Spallanzani, conformându-se priorităţilor stabilite de guvernul italian pentru campania de vaccinare, relatează AFP.

În etapa de vaccinare aflată în desfăşurare la Roma pot fi vaccinate persoanele născute în 1941 sau înainte de acest an.

Sergio Mattarella a fost vaccinat cu o doză de vaccin Moderna, potrivit purtătorului său de cuvânt. Vaccinându-se când i-a venit rândul, preşedintele a dat astfel şi un exemplu, după ce mai mulţi responsabili politici locali s-au vaccinat fără a respecta ordinea stabilită.

Cu două zile în urmă, primarul oraşului sicilian Corleone şi-a dat demisia după ce s-a aflat că a fost vaccinat peste rând. La fel s-au vaccinat şi alţi oficiali italieni, de exemplu preşedintele regiunii Campania, Vincenzo De Luca, dar fără să demisioneze.

Italia, care luni a depăşit pragul de 100.000 de decese asociate COVID-19, a administrat până în prezent 5,6 milioane de doze de vaccin, dar mai puţin de 1,7 milioane de persoane au primit şi a doua doză, dintr-o populaţie de circa 60 de milioane de persoane.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Mama fetei de 12 ani găsită moartă într-o canapea din București a fost prinsă în Spania / Decesul fetei s-ar fi produs în luna aprilie, prin …

2 Mihai Tudose, în centrul unui scandal de hărțuire sexuală

3 VIDEO Primele imagini arată un dezastru! Apele din barajul Nova Kakhovka au ajuns deja în orașul Herson

4 VIDEO Imagini cu proporțiile dezastrului după distrugerea barajului Nova Kakhovka

5 „Va afecta serios ofensiva ucraineană”