Preşedintele Italiei s-a vaccinat împotriva COVID-19 fără să sară rândul, spre deosebire de alţi politicieni

Preşedintele Italiei s-a vaccinat împotriva COVID-19 fără să sară rândul, spre deosebire de alţi politicieni

Preşedintele Italiei, Sergio Mattarella, în vârstă de 79 de ani, s-a vaccinat marţi împotriva COVID-19 într-un spital public din Roma, Institutul Spallanzani, conformându-se priorităţilor stabilite de guvernul italian pentru campania de vaccinare, relatează AFP.

În etapa de vaccinare aflată în desfăşurare la Roma pot fi vaccinate persoanele născute în 1941 sau înainte de acest an.

Sergio Mattarella a fost vaccinat cu o doză de vaccin Moderna, potrivit purtătorului său de cuvânt. Vaccinându-se când i-a venit rândul, preşedintele a dat astfel şi un exemplu, după ce mai mulţi responsabili politici locali s-au vaccinat fără a respecta ordinea stabilită.

Cu două zile în urmă, primarul oraşului sicilian Corleone şi-a dat demisia după ce s-a aflat că a fost vaccinat peste rând. La fel s-au vaccinat şi alţi oficiali italieni, de exemplu preşedintele regiunii Campania, Vincenzo De Luca, dar fără să demisioneze.

Italia, care luni a depăşit pragul de 100.000 de decese asociate COVID-19, a administrat până în prezent 5,6 milioane de doze de vaccin, dar mai puţin de 1,7 milioane de persoane au primit şi a doua doză, dintr-o populaţie de circa 60 de milioane de persoane.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Hopa! Rușii au aruncat în luptă Terminator, noile mașini de sprijinire a tancurilor

2 VIDEO Așa fac rușii cu răniții? / „Comandantul de batalion îl împușcă mortal”

3 Cât va rezista la suprafață? / Rusia a mai adus o navă purtătoare de rachete Kalibr în Marea Neagră

4 VIDEO Cacealmaua Eurovision / Momentul de consternare al prezentatoarei TVR când i s-a refuzat să anunțe în direct voturile juriului din România

5 De citit! / „Asta nu e idioțenie, ci sabotaj direct”