Președintele ITRE, Cristian Bușoi: Negocierile pentru redresarea economică a Europei și pentru bugetul 2021-2027 trebuie finalizate în timpul mandatului Germaniei la conducerea UE

Președintele ITRE, Cristian Bușoi: Negocierile pentru redresarea economică a Europei și pentru bugetul 2021-2027 trebuie finalizate în timpul mandatului Germaniei la conducerea UE

Negocierile pentru redresarea economică a Europei și pentru bugetul 2021-2027 trebuie finalizate în timpul mandatului Germaniei la conducerea UE, a transmis, într-un comunicat, eurodeputatul Cristian Bușoi (PNL, PPE), președintele Comisiei pentru Industrie, Cercetare și Energie (ITRE) din Parlamentul European.

Ministrul german al Economiei, Peter Altmaier, a fost prezent ieri la dezbaterile din Comisia pentru Industrie Cercetare și Energie, pe care Cristian Bușoi o conduce în Parlamentul European. Ministrul german a prezentat Comsiei ITRE prioritățile pe care le are țara pe care o reprezintă în cele 6 luni la conducerea Consiliului UE.

„Germania preia președinția Uniunii într-un moment critic pentru Europa, în care trebuie luate decizii importante cu privire la următorul cadru financiar, la finalizarea negocierilor privind programele sectoriale și la noile instrumente financiare pentru atentuarea crizei economice provocată de pandemia COVID-19. Tocmai de aceea, în timpul discuțiilor, am subliniat importanța unei colaborări strânse între Președinția germană și Comisia ITRE, în special în domeniile cheie de care suntem responsabili: industrie, IMM-uri, energie, digitalizare și spațiu, vitale pentru viitorul UE”, precizează Cristian Bușoi.

De asemenea, președintele ITRE menționează că Parlamentul European a adoptat deja, în cadrul legislaturii anterioare, poziția sa asupra tuturor Programelor din cadrul financiar multianual în sarcina ITRE, în urma unui acord provizoriu parțial cu Consiliul. Astfel, eurodeputații sunt gata să reia negocierile, „pentru ca la 1 ianuarie Programele esențiale pentru sprijinirea cetățenilor și companiilor să fie funcționale și să asigure o tranziție echilibrată către obiectivele pentru o economie circulară, obiective pe care ni le-am asumat la nivel european”.

„Odată ce am stabilit ca țintă 1 ianuarie 2021, consider că este imperativ să încheiem negocierile pentru redresarea economică a Europei și pentru bugetul 2021-2027 sub Președinția germană a UE”, mai spune Cristian Bușoi.

Germania a preluat la 1 iulie președinția rotativă a Consiliului Uniunii Europene de la Croația. Astfel, președinția germană deschide calea unui nou trio, întregit de Portugalia (1 ianuarie – 30 iunie 2021) și Slovenia ( 1 iulie – 31 decembrie 2021), fiind de altfel, primul trio din istoria UE, creat în 2007, perioadă în care se întrevedeau colții marii crize economice internaționale.

Cancelarul german Angela Merkel se va axa în cele șase luni de mandat, preluat într-un moment istoric pentru Uniunea Europeană, pe drepturile fundamentale, coeziune, protecția climei, digitalizarea și responsabilitatea Uniunii Europene la nivel mondial.

Logo-ul președinției germane a Consiliului Uniunii Europene, reprezentat printr-o bandă Möbius, figură geometrică cu lungime infitită, pe care dacă o parcurgi pornind dintr-un punct, ajungi aproape imperceptibil din interior în exterior, pentru ca mai apoi să revii din punctul în care ai plecat, traversând astfel toate laturile, este în armonie cu motto-ul ”Împreună pentru relansarea Europei”, reprezentând un mesaj că președinția germană va lucra în interesul tuturor statelor membre UE.

Sursa: caleaeuropeana.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro