Preşedintele Kazahstanului a demis-o pe fiica predecesorului său

Preşedintele Kazahstanului a demis-o pe fiica predecesorului său

Dariga Nazarbaeva, fiica cea mare a fostului preşedintele al Kazahstanului, Nursultan Nazarbaev, a fost demisă din postul de şefă a Senatului, a doua funcţie în stat, au anunţat sâmbătă autorităţile din această ţară din Asia Centrală, transmite AFP.

Preşedintele Kasîm-Jomart Tokaev, aliat al lui Nazarbaev şi ajuns la putere după demisia-surpriză a acestuia din urmă, anul trecut, "a pus punct atribuţiilor" Darigăi Nazarbaeva, a anunţat biroul său de presă într-un comunicat.

Tokaev i-a mulţumit pe Twitter acestei femei politice în vârstă de 56 de ani pentru "munca sa activă şi fructuoasă". Niciun motiv oficial nu a fost oferit pentru a explica demiterea acesteia.

Dariga Nazarbaeva a preluat şefia Senatului în martie 2019, înlocuindu-l pe Tokaev care a ajuns la preşedinţie după demisia lui Nursultan Nazarbaev.

Această demitere este o surpriză pentru analişti, în contextul în care mulţi considerau că sosirea la putere a lui Tokaev, un aliat fidel al fostului preşedinte, era doar provizorie, în aşteptarea ca un membru al familiei Nazarbaev să se instaleze la vârful statului, comentează AFP.

Decizia intervine totodată pe fondul uneia perioade de criză gravă în Kazahstan, greu încercat de pandemia de coronavirus şi de prăbuşirea preţului la ţiţei, principalul produs de export al ţării. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Noul” PNL / Trei foști miniștri din Guvernele Dragnea și un ministru din Guvernul Ponta candidează din partea …

2 Birchall, cu colții în jugulara lui Streinu-Cercel: Se pare că imunitatea parlamentară bate imunitatea medical…

3 De asta i-o fi pus Firea directori? / Semnați dom’le că dacă era vreun dosar la DNA știam, că-s prieten cu Călin…

4 Sensurile giratorii din România versus cele din Anglia. „Englezii habar n-au cum se fac banii“

5 PSD continuă linia infracțională / Avocata lui Dragomir, implantată de cuplul Vasilescu-Manda în fruntea listei …