Președintele, mesaj puternic în ziua protestelor pentru rămânerea în Europa!

Președintele, mesaj puternic în ziua protestelor pentru rămânerea în Europa!

Iohannis: Ar fi o catastrofă să abandonăm parcursul european. Avem nevoie de o țară puternică, ancorată în Europa și de o politică externă predictibilă. ​Președintele Klaus Iohannis a declarat, sâmbătă, la Blaj, că România trebuie să își mențină parcursul european și că ar fi o catastrofă abandonarea acestuia. El a mai spus că este nevoie de o Românie puternică, ancorată în valorile europene, de stat de drept și de ”o politică externă predictibilă, nu chiar ca acum, și responsabilă”.

Iohannis a făcut aceste declarații în contextul în care sâmbătă MAE a confirmat informațiile potrivit cărora România se numără printre statele europene care au blocat planurile de adoptare a unei declarații comune a Uniunii Europene prin care se condamna mutarea Ambasadei SUA de la Tel Aviv la Ierusalim.

”Ar fi o catastrofă să abandonam acest parcurs european pentru care de atâta vreme lupta practic toți românii. România trebuie să își mențină parcursul european”, a spus Iohannis.

”În anul în care marcăm centenarul marii Uniri trebuie să vorbim despre prezent și viitor în aceeași măsură în care vorbim și despre trecut. (...) Întrebarea se pune ce lăsăm noi viitoarelor generații, cum va arăta România deceniilor viitoare. Sunt întrebări care trebuie să ne preocupe (...) De viziunea decidenților de astăzi depinde România de mâine. Un om înțelept se uită în trecut, trage învățămintele de rigoare și face un plan pentru viitor. Exact același lucru trebuie să facem și noi. Eu doresc o țară puternică, bine ancorată în Europa și în valorile europene, cu funcționarea statului de drept, o politică externă predictibilă, nu chiar așa ca acum, o politică externă responsabilă. Sunt pilonii pe care se construiește un stat modern”, a spus Iohannis.

El a făcut apel la ”înțelepciunea„ politicienilor pentru a evita ”catastrofe politice” care se răsfrâng asupra fiecărui român. În context, Iohannis a mai acuzat așa-zisele reforme promovate de actuala guvernare și a evocat nevoia independenței instituțiilor, în special a justiției.

Preşedintele Klaus Iohannis, prezent sâmbătă la Colegiul Naţional Inochentie Micu Clain, a apreciat că pilonii pe care se construieşte un stat modern şi eficient au fost puşi în pericol în cursul ultimului an prin "aşa zise reforme", precum cea a salariilor, care s-a dovedit a fi un eşec.

 "Tocmai lucrurile pe care le-am menţionat - independenţa instituţiilor, autonomia instituţiilor, statul de drept, stabilitatea fiscală - tocmai acestea au fost puse în pericol în cursul ultimului an prin aşa-zise reforme, printre care vă amintesc doar ultima, aşa numită reformă a salariilor. Cum să înţeleagă un om de rând că i se promite o creştere de 25%, dar după scurt timp se mută contribuţiile sociale de la angajator la angajat, şi în loc să îi crească salariul, chiar unii au păţit să le scadă salariile. Or, aşa ceva nu putem să numim reformă, aşa ceva este un eşec. Astfel de eşecuri trebuie evitate, pentru că ele au repercusiuni în timp", a spus Iohannis. 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Banii din șpăgile lui Ponta sunt în Turcia / Dezvăluiri care-i vor înfiora chiar și pe procurori!

2 Vai, a luat pisi COVID și-i pute la minister! „Avem un pişat de spirt pe etaj“

3 De citit! / Cele patru dorințe care stau la baza comportamentului uman / Memorabilul discurs al lui Bertrand Russe…

4 Fiul sultanului din Brunei, unul dintre cei mai bogați oameni din lume, a murit la 38 de ani

5 Donald Trump ar fi folosit din nou o dublură în locul soției sale. Cum arată Melania în ultimele imagini deven…