Preşedintele Mexicului i-a păcălit pe ziarişti că va renunţa la conferinţa de presă zilnică de la şapte dimineaţa

Preşedintele Mexicului i-a păcălit pe ziarişti că va renunţa la conferinţa de presă zilnică de la şapte dimineaţa

Preşedintele Mexicului, Andres Manuel Lopez Obrador, le-a jucat luni o festă ziariştilor, afirmând că va renunţa la conferinţa sa de presă zilnică pe care o folosea pentru a-şi ridiculiza criticii şi a domina ciclul naţional de ştiri, relatează Reuters.

Profitând de faptul că pe 28 decembrie este Ziua Sfinţilor Prunci Nevinovaţi, o sărbătoare care se asociază cu farsele în Mexic, Lopez Obrador şi-a început briefingul zilnic afirmând că pe viitor va ţine o singură conferinţă de presă pe săptămână, miercuri la prânz.

Adoptând o poziţie care contrastează cu cea pe care o adoptă de obicei, Lopez Obrador a spus cu figură serioasă că a luat această decizie întrucât calitatea informării publice se ameliorează.

"Majoritatea media de ştiri din ţară îşi desfăşoară activitatea profesional, ştirile sunt exacte şi veridice, iar media sunt obiective", a afirmat preşedintele mexican.

După circa 40 de minute el a revenit însă la un refren familiar, catalogând media "conservatoare" drept "ipocrite", iar apoi a spus, zâmbind, că va continua să ţină conferinţele sale de presă zilnice, întrucât este dreptul său să răspundă.

"Chiar credeţi că nu vom avea conferinţele noastre de presă matinale? Toată presa subvenţionată de conservatori şi-ar freca mâinile", a spus el, precizând că majoritatea presei tipărite şi a televiziunilor din ţară este împotriva lui.

Pe social media, anunţul preşedintelui că va renunţa la conferinţele zilnice de presă a fost primit cu scepticism.

Înainte ca preşedintele să recunoască că anunţul său a fost o glumă, multe dintre cele mai mari ziare din Mexic nu au difuzat o ştire în acest sens pe prima pagină a site-urilor lor, deşi decizia, dacă ar fi fost reală, ar fi reprezentat o schimbare esenţială în strategia preşedintelui, notează Reuters.

De când şi-a început mandatul în urmă cu doi ani, Lopez Obrador s-a folosit de conferinţe, care încep la ora 07:00 dimineaţa şi pot dura peste două ore, pentru a stabili agenda politică şi a lovi în vocile critice.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 VIDEO Cum, mint americanii? / Amănunte greu de digerat despre atentatul cu sute de victime din timpul retragerii americane din Afganistan, negat de Pent…