Președintele Mexicului și-a plagiat parțial lucrarea de diplomă în Drept

Universitatea Panamericană din Mexic a confirmat luni că lucrarea de diplomă în Drept a președintelui mexican Enrique Pena Nieto, susținută în urmă cu 25 de ani, conține mai multe fragmente plagiate, relatează AFP.

Într-o astfel de muncă universitară, există "cinci forme de utilizare a ideilor altuia", printre care "reproduceri textuale fără indicarea sursei citate în josul paginii sau la bibliografie", indică universitatea într-un comunicat.

Această instituție privată catolică, subordonată Opus Dei, a analizat teza lui Enrique Pena Nieto după dezvăluirile site-ului de investigații Aristegui Noticias conform cărora lucrarea președintelui conține în proporție de 28% texte plagiate sau citate necorespunzător.

Examinarea lucrării a permis identificarea unor "reproduceri textuale în care autorul este citat în mod ambiguu sau imprecis", confirmă comunicatul.

Universitatea Panamericană precizează totuși că se află "în fața unui fapt consumat asupra căruia este imposibil să se mai intervină", adăugând că reglementările generale "nu sunt aplicabile foștilor studenți".

În fața acestui caz "fără precedent", instituția a decis să consulte Universitatea Autonomă din Mexic (UNAM), cea mai mare universitate din țară, în legătură cu pașii de urmat.

Polemica a izbucnit în Mexic în contextul în care popularitatea lui Pena Nieto este la cel mai scăzut nivel din cei patru ani de când se află la putere, beneficiind de numai 23% opinii favorabile, conform unui sondaj recent publicat de cotidianul Reforma.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Cu cine și-o trage Dana Budeanu

2 Prefectul Clujului, soţia şi baieţelul de nouă luni, diagnosticaţi cu COVID-19 / Prefectul: Gândiți-vă de două o…

3 După șase luni de coronavirus: 5 întrebări la care oamenii de știință încă nu au răspunsul

4 De citit / Un profesor american spune adevărul despre șobolanul pe care Dragnea îl admira și căruia i-a dat chei…

5 Cine este românca depistată pozitiv la coronavirus în insula Creta