Președintele, mutare strategică în războiul cu Dragnea și Tăriceanu! Ce vrea să facă săptămâna viitoare

Președintele, mutare strategică în războiul cu Dragnea și Tăriceanu! Ce vrea să facă săptămâna viitoare

Președintele, mutare strategică în războiul cu Dragnea și Tăriceanu! Președintele Klaus Iohannis intenționează să-i cheme pe liderii partidelor parlamentare la Cotroceni pentru consultări pe tema justiției.

Președintele Klaus Iohannis intenționează să-i cheme săptămâna viitoare pe liderii partidelor parlamentare la Cotroceni pentru consultări pe tema justiției, au declarat pentru Comisarul.ro surse din cadrul Administrației Prezidențiale.

Președintele Klaus Iohannis a solicitat vineri demisia ministrului Justiției, Tudorel Toader, pe care îl acuză de un comportament iresponsabil pentru că a inclus în ordonanța de urgență pe justiție prevederi fără nicio legătură cu solicitările Comisiei de la Veneția, ba chiar contrare lor, de natură să sporească îngrijorarea partenerilor europeni.

Totodată, șeful statului solicită majorității PSD-ALDE să țină cont de opiniile cuprinse în raportul Comisiei de la Veneția și să reevalueze cu maximă celeritate modificările aduse legilor justiției, dar și Codurilor Penale și de Procedură Penală pentru ca impactul negativ asupra justiției și a statului de drept să înceteze.

”Intr-o lume normala, este inadmisibil ca Presedintele Republicii sa astepte demisia Ministrului Justitiei pentru proiecte de acte normative care nu au fost initiate, elaborate sau promovate de catre Ministerul Justitiei- ma refer la modificarile aduse Codului penal si Codului de procedura penala !
Ramane valabil ceea ce afirmam si in cursul zilei de ieri – este preferabil ca intai sa ne documentam apoi sa vorbim!”, a scris Tudorel Toader pe Facebook, după ce președintele Klaus Iohannis i-a cerut demisia.

Klaus Iohannis nu i-a cerut însă demisia lui Tudorel Toader pentru modificările la Codurile Penale criticate azi dur de Comisia de la Veneția, așa cum sugerează ministrul justiției în postarea de pe Facebook, ci pentru modul în care a promovat OUG 92, care a bulversat suplimentar sistemul de justie.

”Președintele Klaus Iohannis condamnă ferm comportamentul iresponsabil al Ministrului Justiției care sub pretextul implementării recomandărilor Comisiei de la Veneția în cuprinsul Ordonanței de Urgență 92/2018, a inclus prevederi fără nicio legătură cu acestea, ba chiar contrare lor, de natură să sporească îngrijorarea partenerilor europeni.

Președintele României menționează că acesta este un nou episod dintr-un lung șir de decizii controversate luate de acest ministru în timpul mandatului său. În acest mod, Ministrul Justiției și-a compromis definitiv credibilitatea, motiv întemeiat pentru a-și prezenta demisia din funcție”, se arată în comunicatul Administrației Prezidențiale.


Citește și:

populare
astăzi

1 O dezvăluire care dă de gândit / „Din păcate, nu am avut ocazia să-l cunosc pe Zelensky în persoană. Probabil că are alte lucruri de făcut”

2 Încă o dovadă a „corectitudinii” occidentale... Ți se face scârbă când citești așa ceva...

3 Sisteme de apărare aeriană din Crimeea ar fi fost lovite cu rachete ATACMS

4 Voi vedeți ce le fac ucrainenii rușilor?

5 Așa o fi, cum zice omul ăsta?