Preşedintele Poloniei va susţine un discurs în parlamentul de la Kiev

Preşedintele Poloniei va susţine un discurs în parlamentul de la Kiev

Preşedintele polonez Andrzej Duda a ajuns din nou, duminică, în capitala ucraineană Kiev pentru o vizită de sprijin a ţării angrenate în război cu Rusia, relatează dpa.

El va fi, duminică, primul şef de stat care se va adresa parlamentului Ucrainei de la începerea războiului, în urmă cu trei luni, potrivit administraţiei prezidenţiale poloneze de la Varşovia.

Duda face demersuri pentru ca Ucrainei să i se acorde statutul de ţară candidată la aderarea la UE cât de curând posibil.

Şeful de stat polonez a mai vizitat Kievul după declanşarea războiului în aprilie şi s-a întâlnit cu acest prilej cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski.

După revenirea în ţară, Duda a acuzat Rusia că poartă un "război total" în Ucraina. El a spus la jumătate lui aprilie că nu va uita niciodată impresiile din satul Borodianka, care a fost distrus cu rachete de atacatorii ruşi.

El a efectuat atunci o vizită în Ucraina alături de preşedinţii Lituaniei, Letoniei şi Estoniei.

Iniţial, Duda a sugerat la momentul respectiv ca şi preşedintele german Frank-Walter Steinmeier să participe la deplasare. Totuşi, au existat semnale de la Kiev că Steinmeier nu era binevenit la Kiev, din cauza poziţiei sale faţă de Rusia. Neînţelegerile de atunci sunt considerate acum a fi depăşite, notează dpa.

Singurul membru al guvernului german care a vizitat Kievul de la declanşarea invaziei ruse este ministrul de externe Annalena Baerbock.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro