Președintele reacționează rapid la demiterea Guvernului

Președintele reacționează rapid la demiterea Guvernului

Președintele reacționează rapid la demiterea Guvernului. Preşedintele Klaus Iohannis va convoca pentru luni consultări cu partidele parlamentare în vederea formării noului Guvern, a anunţat purtătorul de cuvânt al şefului statului, Mădălina Dobrovolschi.

”Preşedintele a fost informat şi a luat act de rezultatul votului din Parlament. Preşedintele va convoca consultări cu partidele parlamentare pentru ziua de luni, în vederea formării unui nou guvern”, a afirmat Dobrovolschi.

Seful statului va participa joi si vineri la Consiliul European de la Bruxelles, a precizat Dobrovolschi intr-o interventie telefonica la Antena 3.

Luni incepe calendarul discutiilor cu partidele pentru formarea unui nou guvern, se vor urma pasii procedurali cunoscuti, a adaugat reprezentanta Administratiei Prezidentiale.

Motiunea de cenzura impotriva premierului Sorin Grindeanu a trecut cu 241 de voturi pentru, Guvernul este demis.

Din totalul de 464 de parlamentari, au fost prezenti la vot 397. Numarul total de voturi exprimate a fost de 251, niciunul nefiind anulat.

Pentru motiune au votat 251 de parlamentari in timp ce 10 au votat impotriva.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”