Preşedintele Serbiei - vizită oficială în România; va avea întâlniri cu Iohannis, Dăncilă şi Dragnea

Preşedintele Serbiei - vizită oficială în România; va avea întâlniri cu Iohannis, Dăncilă şi Dragnea

Preşedintele Republicii Serbia, Aleksandar Vucic, se va afla joi la Bucureşti, într-o vizită oficială, ocazie cu care se va întâlni cu preşedintele Klaus Iohannis, cu premierul Viorica Dăncilă şi cu preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea.

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, Klaus Iohannis îl va primi joi, la Palatul Cotroceni, pe Aleksandar Vucic, cei doi şefi de stat urmând să abordeze căile de aprofundare a cooperării bilaterale, atât la nivel politic, cât şi economic şi sectorial.

De asemenea, vor fi discutate modalităţile de sprijin din partea României în ceea ce priveşte procesul de aderare a Serbiei la Uniunea Europeană, inclusiv din perspectiva deţinerii de către ţara noastră a preşedinţiei Consiliului UE în primul semestru al anului 2019. Cei doi preşedinţi vor aborda şi problematica minorităţilor naţionale din cele două ţări, aspecte de interes comun privind cooperarea în Balcanii de Vest şi principalele evoluţii în dosarul "Kosovo".

Tot joi, preşedintele sârb va avea o întrevedere tete-a-tete cu premierul Viorica Dăncilă, la Vila Lac 1, care va fi urmată de un dejun de lucru.

În cadrul vizitei sale în România, Aleksandar Vucic se va întâlni joi şi cu preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia