Președintele SUA cere înființarea unui stat palestinian: „Trebuie să existe o cale”

Președintele SUA cere înființarea unui stat palestinian: „Trebuie să existe o cale”

Statele Unite văd ca singură soluție de stingere a conflictului din Fâșia Gaza înființarea unui stat palestinian, dar susțin eradicarea grupării Hamas, a declarat președintele Joe Biden. SUA nu recunosc în prezent Palestina ca stat.

Statele Unite susțin crearea unui stat palestinian, despre care președintele Joe Biden a declarat că ”trebuie să existe o cale”, potrivit Insider , citat de stirileprotv.ro

Declarația celui mai puternic om al lumii vine în contextul în care SUA nu recunosc, la această dată, Palestina ca stat și a dus dintotdeauna un lobby puternic printre aliații săi împotriva entității statale palestiniene.

Joe Biden a numit atacurile Hamas asupra Israelului drept ”barbarism pur” în emisiunea ”60 Minutes” de pe CBS și a spus că această grupare trebuie eradicată, dar a cerut, în același timp, crearea unui stat palestinian.

Biden a preluat astfel soluția celor două state distincte- Israel și Palestina, dar a recunoscut că nu există nicio cale pentru asta în acest moment. Președintele SUA a condamnat din nou atacul surpriză al Jamas împotriva Israelului de pe 7 octombrie, soldat cu 1.400 de morți, după ultimele date actualizate.


Citește și:

populare
astăzi

1 Ce se întâmplă? / Bombardiere strategice americane B-52H au înconjurat enclava rusă Kaliningrad de la Marea Baltică

2 Horoscop joi, 30 mai. Racii sunt prea curioşi, iar fecioarele nu se pot concentra

3 N-o să vă vină să credeți, dar acest articol a fost publicat în revista SRI...

4 VIDEO Surpriză de proporții, drona care ar fi lovit radarul din Rusia ar fi de fabricație portugheză

5 O lege mai mult decât interesantă promulgată de președintele Iohannis...