Președintele Trump a primit la Casa Albă un prinț saudit

Președintele Trump a primit la Casa Albă un prinț saudit

Președintele american Donald Trump l-a primit marți la Casa Albă pe prințul Mohammed bin Salman, al doilea în linia de succesiune la tronul Arabiei Saudite, fiul regelui Salman bin Abdulaziz Al Saud, informează Reuters.

Președintele și prințul, care este și ministru al apărării, au pozat pentru presă, înainte de întrevedere, în Biroul Oval. Trump a fost asistat de vicepreședintele Mike Pence, de consilierul și ginerele său Jared Kushner, de șeful de personal al administrației prezidențiale, Reince Priebus, și de strategul-șef Steve Bannon. A fost prima întâlnire dintre cei doi de la începutul mandatului prezidențial din SUA, în ianuarie.

Pe agenda discuțiilor era de așteptat să se afle ocaziile de investiții în Arabia Saudită și încercările de a pune capăt războiului din Siria. Prințul Mohammed este vârful de lance al eforturilor țării sale de a-și relansa sectorul financiar prin diversificarea economiei, pe fondul scăderii veniturilor din vânzările de petrol.

După întrevedere, Trump și echipa sa s-au alăturat delegației saudite la un prânz în salonul oficial al Casei Albe.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?