Președintele Trump anulează reglementări financiare introduse după criza din 2008

Președintele Trump anulează reglementări financiare introduse după criza din 2008

Președintele american Donald Trump a semnat vineri două ordine prin care anulează reglementări financiare introduse după criza din 2008, transmite DPA.

Primul ordin prezidențial vizează revizuirea reformelor cunoscute sub numele de legea Dodd-Frank, care instituie reguli pentru bănci, în vederea evitării unor noi crize financiare. Băncile consideră această reglementare nejustificat de împovărătoare, notează DPA.

Cel de-al doilea ordin anulează o regulă a ministerului muncii, care obligă consilierii financiari să ia măsuri pentru a dovedi că acționează în interesul clienților.

Anularea legii Dodd-Frank a fost una din promisiunile importante făcute de Trump în campania electorală. Ordinul de vineri stabilește doar cadrul pentru revizuirea acestui act normativ, care necesită decizii ale Congresului SUA.

"Ne așteptăm să tăiem mult din Dodd-Frank deoarece, sincer, am atât de mulți oameni, prieteni de-ai mei care aveau afaceri frumoase, nu pot împrumuta bani", a declarat președintele la o întâlnire cu oameni de afaceri, înainte de a semna ordinul. "Pur și simplu nu pot primi niciun ban, deoarece băncile nu îi lasă să împrumute, din cauza regulilor și reglementărilor din Dodd-Frank", a explicat el.

Legea, denumită după senatorul Chris Dodd și congresmanul Barney Frank, care au introdus proiectul în Congres, a intrat în vigoare după ce a fost promulgată de președintele Barack Obama pe 21 iulie 2010.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Când intervine FBI e groasă / Amănunte sulfuroase din dosarul DNA care-l vizează pe Dragnea

2 Se făcuse sârma ghem știți voi unde? / Moldoveanca s-a operat de urgență la un spital privat / Atenție, n-a scris …

3 Date și amănunte care dau fiori...

4 România jefuită / Cât a încasat Anca Alexandrescu de la KazMunayGas, kazahii pe care Ponta i-a iertat de 600 mil…

5 Studiu britanic care dă de gândit: Persoanele care au avut COVID-19 pot avea imunitate cel puțin cinci luni, d…