Preşedintele Trump va efectua vizite în luna iunie în Marea Britanie şi Franţa (Casa Albă)

Preşedintele Trump va efectua vizite în luna iunie în Marea Britanie şi Franţa (Casa Albă)

Preşedintele american Donald Trump a acceptat invitaţia reginei Elisabeta a II-a a Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord de a efectua o vizită de stat în Marea Britanie, în luna iunie, anunţat marţi Palatul Buckingham, relatează Reuters.

Trump şi soţia sa, Melania, vor efectua vizita între 3 şi 5 iunie, a precizat Palatul Regal, adăugând că vor fi anunţate detalii suplimentare în timp util.

În cursul vizitei, preşedintele american va avea o întrevedere cu premierul britanic Theresa May la Downing Street. Vizita coincide de asemenea cu evenimentele pentru marcarea a 75 de ani de la debarcarea pe plajele Normandiei în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

"Marea Britanie şi Statele Unite au un parteneriat profund şi durabil care este înrădăcinat în istoria noastră comună şi în interese comune'', a spus premierul May într-un comunicat.

"Vizita de stat este o oportunitate pentru a întări relaţiile deja apropiate în domenii precum comerţul, investiţiile, securitatea şi apărare şi pentru a discuta despre modul în care putem construi aceste legături în următorii ani", menţionează sursa citată.

În continuare, Donald Trump şi soţia sa vor efectua de asemenea o vizită în Franţa pe 6 iunie, unde preşedintele american va avea o întrevedere cu omologul său francez Emmanuel Macron, a anunţat Casa Albă. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...