Preşedintele Tunisiei, spitalizat ''în stare critică'' din cauza unei ''puternice stări de rău''

Preşedintele Tunisiei, spitalizat ''în stare critică'' din cauza unei ''puternice stări de rău''

Preşedintele tunisian Beji Caid Essebsi, 92 de ani, a fost spitalizat joi după ce a acuzat "o puternică stare de rău", a anunţat Preşedinţia tunisiană, informează AFP şi Reuters.

Potrivit unuia dintre consilierii săi, Firas Guefrech, "starea preşedintelui este critică".

Essebsi, "victima unei puternice stări de rău a fost transferat la spitalul militar din Tunis", a notat înainte de aceasta Preşedinţia pe pagina sa de Facebook, în condiţiile în care două atentate sinucigaşe au avut loc joi în capitala tunisiană, ucigând un poliţist şi rănind cel puţin opt persoane, potrivit autorităţilor.

Essebsi a mai fost spitalizat la sfârşitul săptămânii trecute, unul dintre consilierii Preşedinţiei dând asigurări că este vorba de un control medical de rutină, în timp ce altul evoca probleme de sănătate minore.

Aceste atentate fac să planeze din nou spectrul violenţei deasupra Tunisiei, în deschiderea sezonului turistic şi cu câteva luni înainte de alegerile prezidenţiale şi legislative, prevăzute să aibă loc în octombrie şi noiembrie.

Tunisia se confruntă cu grupuri militante care operează în zone izolate din apropierea frontierei cu Algeria după revolta care a dus la înlăturarea dictatorului Zine Abidine Ben Ali în 2011.

Securitatea s-a ameliorat în Tunisia după ce autorităţile au impus stare de urgenţă în noiembrie 2015, după două atacuri sângeroase - unul la un muzeu din Tunis şi altul pe o plajă din Sousse. Un al treilea atac a vizat gărzile prezidenţiale din capitală şi s-a soldat cu 12 morţi. Gruparea teroristă Statul Islamic a revendicat responsabilitatea.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...