Preşedintele turc Erdogan şi regele saudit Salman au discutat despre dispariţia jurnalistului Jamal Khashoggi

Preşedintele turc Erdogan şi regele saudit Salman au discutat despre dispariţia jurnalistului Jamal Khashoggi

Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a discutat duminică cu regele Salman al Arabiei Saudite despre dispariţia jurnalistului Jamal Khashoggi, informează presa locală, preluată de DPA.

Într-o convorbire telefonică cu suveranul saudit, Erdogan a insistat asupra importanţei unui grup de lucru comun pentru elucidarea cazului, a dezvăluit o sursă din cadrul preşedinţiei turce, citată de agenţia Anadolu sub rezerva anonimatului.

Regele Salman i-a mulţumit preşedintelui turc pentru iniţiativa creării grupului de lucru şi a afirmat că nimeni nu va "submina tăria" relaţiilor bilaterale.


Foto: (c) Bandar Algaloud/Courtesy of Saudi Royal Court/Handout via REUTERS


Khashoggi, un critic notoriu al prinţului moştenitor saudit Mohammed bin Salman, nu a mai fost văzut din 2 octombrie, când a intrat în consulatul Arabiei Saudite din Ankara, pentru formalităţi legate de căsătoria cu logodnica sa turcoaică. El avea reşedinţa în SUA şi scria editoriale pentru ziarul Washington Post.

Autorităţile turce au declarat presei că după opinia lor ziaristul a fost ucis în consulat, acuzaţie negată de guvernul de la Riyad.

Duminică, miniştrii de externe ai Regatului Unit, Franţei şi Germaniei au dat publicităţii o declaraţie comună prin care cer o "anchetă credibilă" privind dispariţia lui Khashoggi. Anterior, preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a ameninţat cu "sancţiuni severe" dacă se dovedeşte că jurnalistul a fost ucis de compatrioţii săi. Arabia Saudită a replicat avertizând că orice acţiune legată de acest caz va fi urmată de o reacţie mai puternică şi a atenţionat asupra posibilelor consecinţe pentru economia mondială. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro