Președintele UEFA, favorabil disputării finalei Ligii Campionilor în afara Europei

Președintele UEFA, favorabil disputării finalei Ligii Campionilor în afara Europei

Noul președinte al Uniunii europene de fotbal (UEFA), slovenul Aleksander Ceferin, s-a declarat deschis față de ideea organizării finalei Ligii Campionilor în afara Europei, pledând totodată pentru o mai mare transparență în procesul de desemnare a gazdei acestui eveniment, informează Reuters.

"Cred că ar putea fi o idee bună pe viitor, însă va trebui să discutăm acest subiect. A merge din Portugalia în Azerbaidjan, de exemplu, este aproape la fel ca și cum ai merge la New York. Pentru suporteri nu este problemă, însă va trebui să analizăm. Este o competiție europeană, așa că va trebui să ne gândim bine", a declarat Ceferin pentru mass-media britanică.

Conducătorul UEFA dorește, totodată, o mai mare deschidere și transparență în procesul de atribuire a organizării finalei Champions League.

"Procesul de candidatură va trebui să fie foarte clar, deoarece dacă primești finala Ligii Campionilor sau a Europa League ca pe o favoare politică, nu este ok. Cu un proces clar de candidatură, atât administrația cât și eu vom fi protejați, pentru că oricine va încerca să ne sune, să ne preseze, pentru a solicita o astfel de favoare, va avea un răspuns clar: 'ne pare rău, există reguli clare nu putem face asta"', a explicat președintele forului continental.

Finala actualei ediții a Ligii Campionilor va avea loc pe stadionul Millennium din Cardiff, în data de 3 iunie 2017, în timp ce finala Europa League se va desfășura la Solna (Suedia), pe 24 mai.

România a găzduit o singură dată până acum o finală de cupă europeană la fotbal, în anul 2012, când echipa Atletico Madrid a câștigat trofeul, impunându-se cu 3-0 în fața unei alte formații, spaniole, Athletic Bilbao, pe Arena Națională din București.

AGERPRES (autor: Mihai Dragomir, editor: Mihai Țenea, editor online: Simona Aruștei)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Țiitoarea l-a înșelat pe Dragnea! Încornoratul și-a făcut bagajele și a părăsit casa cumpărată cu banii lui

2 Rusia, la granițele României? / Manevra președintelui nu mai pare atât de revoltătoare, nu-i așa?

3 Misterul anului / Cine este bărbatul căruia îi făcea sex oral țiitoarea în filmulețul trucat care l-a enervat pe…

4 Rusia, la granițele României? / Misterul vizitei intempestive în SUA a șefului SRI

5 „Dă-i în cap, omoar-o!” / „Planeta Moldova”, faza pe soacre