Preşedintele venezuelean Nicolas Maduro face schimbări la conducerea forţelor armate

Preşedintele venezuelean Nicolas Maduro face schimbări la conducerea forţelor armate

Preşedintele venezuelean Nicolas Maduro a schimbat marţi înaltul comandament al forţelor armate terestre, maritime şi aeriene, reconfirmându-l totodată în funcţie pe ministrul apărării, generalul Vladimir Padrino Lopez, informează miercuri AFP.

"Am decis, ca de fiecare dată, o confirmare parţială şi o reînnoire parţială a echipei extraordinare de şefi militari ce conduc înaltul comandament militar al Venezuelei", a declarat Maduro în timpul unei şedinţe de promovări militare la Caracas, retransmisă de televiziunea de stat.

Ierarhia militară este considerată unul dintre pilonii preşedinţiei lui Maduro, care se menţine la putere cu susţinerea unor ţări precum Rusia şi China, în faţa ofensivei liderului de opoziţie Juan Guaido, recunoscut de circa 50 de ţări, printre care SUA, drept preşedinte interimar al Venezuelei.

Dacă generalul Padrino Lopez, 57 de ani, a fost confirmat în funcţia de ministru al apărării pe care o ocupă din 2014, comandanţii celor trei ramuri ale armatei au fost schimbaţi.

Maduro l-a desemnat la general-maiorul Domingo Hernandez Larez drept nou comandant al forţelor terestre, acesta succedându-i general-maiorului Alexis Rodriguez Cabello, vărul lui Diosdado Cabello, al doilea în ierarhia regimului de la Caracas.

Liderul socialist l-a numit de asemenea pe amiralul William Serantes Pinto drept comandant al marinei - după amiralul Giuseppe Alessandrello - şi l-a înlocuit în fruntea forţelor aeriene pe general-maiorul Pedro Juliac Lartiguez cu general-maiorul Jose Rafael Silva.

În schimb, amiralul Remigo Ceballos a rămas şef al comandamentului strategic operaţional al marinei, iar general-maiorul Fabio Zavarse Pabon a fost menţinut în funcţia de comandant al Gărzii Naţionale. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

3 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

4 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...

5 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani