Preşedintele Zelenski spune că mai sunt de eliberat aproximativ 2.000 de localităţi

Preşedintele Zelenski spune că mai sunt de eliberat aproximativ 2.000 de localităţi

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat marţi că aproximativ 2.000 de oraşe şi sate mai trebuie să fie eliberate de trupele ruse, transmite dpa.

FOTO: Profimedia

Potrivit biroului prezidenţial din Kiev, preşedintele Zelenski a făcut această declaraţie într-un mesaj video adresat politicienii locali francezi.

Oraşe precum Mariupol de la Marea Azov sau Volnovaha din regiunea Doneţk au fost complet distruse de atacurile ruseşti, a adăugat şeful statului ucrainean.

Armata ucraineană a eliberat aproximativ 1.880 de sate de la începutul războiului, a declarat adjunctul şefului biroului prezidenţial, Kirilo Timoşenko.

Rusia s-a dedat la „crime de război sistemice" oriunde a desfăşurat trupe în Ucraina, a acuzat luni ambasadoarea americană responsabilă de justiţia penală internaţională, Beth Van Schaack, declarându-se încrezătoare că responsabilii ruşi vor fi în cele din urmă aduşi în faţa justiţiei, notează AFP, scrie Agerpres.

„Există tot mai multe dovezi că această agresiune (invazia rusă) a fost însoţită de crime de război sistemice comise în toate regiunile unde au fost desfăşurate forţele ruse", a declarat presei Beth Van Schaack, citând execuţii sumare, cazuri de tortură sau tratament inuman sau chiar deplasarea forţată a persoanelor şi copiilor.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...